Stoltenberg lag
Stoltenberg lag

Her er sykkelekspertens tips til Tourmanager

– Hvem tør utelate Edvald Boasson Hagen? Spør Ole Kristian Stoltenberg.

Tour de France starter denne helgen og vårt populære Tourmanager er for lengst lansert.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

Mange legger ned mye arbeid i å sette opp et vinnerlag. TV 2s sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg, er én av dem.

Her deler han sine beste tips og råd for å gjøre det best mulig i spillet.

– Laget er komponert ut fra magefølelse. Det generelle tipset er å svi av hele budsjettet. Å spare virtuelle kroner er som å samle på flasker uten pant. Man skal også være klar over at 20 bytter ikke er i nærheten av så mange som det virker som. Dermed tror jeg et godt råd er å tenke noen etapper i slengen før man gjør for mange endringer.

– Jeg har tenkt de fire første dagene i første omgang, og prøvd å finne ryttere som både kan gjøre en god prolog og avslutte godt i motbakke. Og hele utfordringen er å sette seg litt inn i løypa. Du finner profil og all info på våre nettsider. Du MÅ ligge i forkant! Og er du skikkelig god, så lukter du hvem som går i brudd på neste etappe og har disse med deg på laget.

Arvesen blogger: «Vi får se mye av Edvald tidlig i Touren»

– Ja, du trenger flaks, men ser ingen grunn til at jeg skal ha mer flaks enn deg! Så kast deg med, og prøv å utfordre en kompis, kona eller en av de såkalte ekspertene.

– Det er mitt lag. Trikset er nok å ikke kopiere dette laget, da kan vi ende opp med 15 000 lag på delt førsteplass.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Sportssjef:
– Jeg tipper de fleste går for Sky her, men jeg valgte Liquigas som er et godt alternativ. De er litt billigere også. Husk at sportssjefen ikke kan endres, så tenk deg godt om her!

Temporytter:
– Jeg velger en rytter jeg satser på å ikke bytte ut. Jeg tror Fabian Cancellara kan ta tempotronen tilbake fra Tony Martin, så han får tillit hos meg. Må du spare litt kroner er Luis Leon Sanchez, Gustav Larsson og for den del David Millar og David Zabriskie gode alternativer.

Ungdomsryttere:
– Hvem tør utelate Edvald Boasson Hagen fra start her? Ikke jeg i alle fall. Spesielt ikke når vi vet han kan levere en god prolog, og Sky skal kjøre for han på både 1. og 3. etappe. Patrick Gretsch er med på grunn av lav pris, og ikke minst et lite håp om poeng på prologen. Kan kjøre en god, kort tempo.

Les også: Disse rytterne kjører årets Tour de France

Klatrere:
– Her kan du velge noen for fjellene som kommer senere, eller du kan velge noen du tror kan ta poeng på de første etappene. Det må kalkuleres i forhold til byttene dine. Jeg håper Peter Velits plukker poeng i starten, og Remy Di Gregorio? Håper du ikke leser dette, men du ble tatt med som en nødløsning. Og kanskje han går i brudd på 1. etappe og plukker noen poeng på klatringer og spurt? Sportssjefen drømmer om det!

Vannbærere:
– Her er det mye gråstein og lite gull, eller hva? Vel, poengmessig utgjør vannbærerne antagelig den store forskjellen, så her bør det letes etter gull! Vanskelig med gode råd her, men du får bruke magen, hodet og hjertet! Luca Paolini, Michael Albasini og Grega Bole er alle plukket ut med tanke på og håp om en ok etappeplassering i starten. De har alle antatt sterkere ryttere å kjøre for på disse etappene, men det kan være at deres kapteiner sliter på dag to og fire, og vips. Det får briste eller bære.

Les også: Her er TV 2s nye Tour de France-apper

Sprintere:
– Philippe Gilbert og Peter Sagan. Formen til disse guttene er meget usikker. Hvis Peter Sagan har mer å gå på enn det han har vist i California og Sveits rundt, da vinner han 21 etapper og tar alle trøyer i år. Kommer det en formsvikt, så er det et dårlig kjøp. Han har virket ekstremt solid så jeg har troen på unggutten fra Slovakia. Gilbert meget usikker, men får tillit frem til og med tirsdag. Skal han gjøre noe i årets Tour må de skje i starten. Men det er mange solide spurtere, så her kan mine tips bli tynn suppe.

Kapteiner:
– Samuel Sánchez og Bradley Wiggins er henholdsvis outsider og favoritt. Wiggins bør ta poeng allerede på prologen og på de andre to lange tempoetappene. Angående Sánchez så har jeg et ørlite håp om at etappe 1 og 3 er såpass tøffe mot slutten at Sánchez prøver seg. Om ikke på begge, så muligens på en av de.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

Se nye TV 2 SPORT gratis her (åpent tilgjengelig i to måneder)