Den tyske storavisen Bild stiller spørsmål ved om landslagssjef Joachim Löw har skylden for Tysklands EM-exit. Löw er blitt hyllet for arbeidet han har gjort med det tyske landslaget, men torsdag mislyktes han for tredje gang på rad i et større mesterskap.

– Landslagssjefen stolte på Kroos, Gomez og Poldi mot Italia, men ble sviktet, skriver Bild.

Skiftet tre
– I motsetning til kvartfinalen mot Hellas, startet plutselig Löw med Mario Gomez, Lukas Podolski og Toni Kroos. Begge spillerne ble erstattet i pausen. Löw innså tabben sin! fortsetter Bild.

Les også:Balotelli-dobbel sendte Italia til EM-finale

Avisen peker også på at Kroos ikke greide å operere effektivt i sin innskutte midtbaneposisjon – et trekk Löw gjorde i et forsøk på å stoppe Italias playmaker Andrea Pirlo.

– Marco Reus gjorde det mye bedre mot Hellas. Det samme med André Schürrle på venstre i forhold til Podolski. Jogi rotet det altså til for seg selv mot Italia, konkluderer Bild.

Skylder på forsvarsfeil
Tysklands landslagssjef fortalte om stor skuffelse i garderoben etter semifinaletapet mot Italia.

– Det felles tårer der inne, og det er helt stille. Skuffelsen er stor for oss alle, sa Löw.

Etter å ha truffet perfekt med taktikken i de fire første EM-kampene får han kritikk i Tyskland for å ha endret suksessformelen.

– Etterpåklokskap hjelper ikke. Med to baklengsmål i første omgang ble det vanskelig. Begge mål kom etter feil i bakerste rekke. Laget viste et stort hjerte i andre omgang, men det var ikke nok, sa han.

(TV 2 Sporten/NTB)