I videoen over kan du se den fire måneder gamle bjørneungen Nastia bli brutalt revet bort fra moren sin, for deretter å bli plassert i en altfor liten trekasse og fraktet bort fra dyreparken der den er født og oppvokst.

Gjennom hele videoen kan man høre bjørneungen skrike som om den er i akutt livsfare. Den prøver også å kjempe i mot kidnappperne.

Man ser dessuten bjørnemoren, som plutselig er alene igjen i buret, få full panikk.

LES OGSÅ: Fortsatt handel med truede haier

– Bak står kriminelle dyrehandlere. De kjøper Nastia og lignende dyr fra dyreparkene, og selger de videre til andre. Ofte skal dyrene brukes som underholdningsobjekter i restauranter, på hoteller eller på bensinstasjoner, sier Amir Khalil i dyrevernorganisasjonen Four Paws.

I Ukraina, der Nastia bodde samen med moren i en dyrepark i byen Lutsk, er salg av dyr fra dyreparker til privatpersoner ulovlig.

– Blir traumatisert

Khalil sier bildene er de mest sjokkerende han har sett noen gang.

LES OGSÅ: Gepard vandret rundt i Abu Dhabis gater

– Den er forferdelig brutal. I tillegg er det slik at bjørneunger normalt blir værende med moren sin i to år. Når de blir tatt bort for tidlig, ender det alltid med at bjørneungen blir traumatisert og sosialt ødelagt for livet, sier Khalil.

Ber myndighetene gripe inn

Amir Khalil er sjef for Four Paws sin virksomhet i Ukraina, og har jobbet med dyrevern i Øst-Europa i flere tiår.

– Vi skulle ønske de ukrainske myndighetene her kunne gripe inn og helt enkelt konfiskere denne bjørneungen. Den bør gjenforenes med moren sin så snart som mulig. Vi har ingen tid å miste, sier han.

Dyreparkdirektøren: – Ja, vi selger dyr

Four Paws har intervjuet direktøren i dyreparken der Nastia bodde sammen med moren til hun ble brutalt røvet bort fra henne.

LES OGSÅ: - De flår selunger levende

– Det er ikke problematisk at vi selger dyr. Likevel er det ikke slik at vi ønsker å gjøre det heller. Når vi først må selge overlater vi de i gode hender, til andre profesjonelle. Cirkuset i Kiev er en av våre faste kunder, sier direktøren.

Han nekter for at salget av Nastia og andre dyr har sammenheng med et ønske om å tjene penger, men sier det skyldes plassmangel ettersom binnene i dyreparken føder en gang i året - og ikke hvert tredje år, slik normalen er blant ville bjørner.