I en redegjørelse som Politidirektoratet sendte regjeringen fem dager etter terrorhandlingene i fjor, fremgår det at politifolkenes egen fagforening hadde varslet at de ikke ville avbrutt ferien sin uten full overtidsbetaling fra det øyeblikket de forlot feriestedet, skriver Aftenposten.

Allerede i de første dagene etter 22. juli startet leder Arne Johannessen en lønnskamp for de 655 tjenestemennene som måtte avbryte ferien på grunn av terrorangrepene, noe som skapte sterke reaksjoner innad i regjeringen.

LES OGSÅ: Lensmann mener dødsulykken må være til advarsel for andre

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen er rystet og sier til avisen at det ikke er tid for å forhandle om kompensasjon midt under en nasjonal krise. Det må være avklart i forkant eller håndteres i etterkant, sier han.

– Det er rystende og skammelig hvis Politiets Fellesforbund allerede i dagene etter 22. juli fremmet krav og gikk inn i forhandlinger om kompensasjon, sier Johansen.

LES OGSÅ: Kirsten arrangerer konsert for kreftsyke Matias

Også Høyres Bent Høie og Fremskrittspartiets Per Sandberg – lederen av Stortingets justiskomité, reagerer sterkt. (©NTB)