I sin hast for å få ut nyheten noen sekunder før andre medier meldte to amerikanske TV-kanaler feilaktig at helsereformen var underkjent av høyesterett.

Forvirret Obama

I noen forvirrede sekunder trodde derfor president Barack Obama at hans stolteste bragd var gruset der han utenfor sitt kontor fulgte fire TV-kanalers dekning av lesningen av dommen.

Les også: USAs høyesterett godkjenner helsereformen

Men ganske snart fikk en litt forfjamset Obama vite sannheten da hans juridiske rådgiver Kathy Ruemmler signaliserte til ham med to tomler i været, og de to omfavnet hverandre i glede.

Snarrådig rådgiver

I stedet for TV-kanalene hadde Ruemmler satt sin lit til en advokat som var til stede i høyesterett og sin egen kjappe analyse av det hun leste online, og kunne derfor bekrefte det Det hvite hus hadde håpet å høre.

En sendrektig høyesterett i en moderne verden

Bommeldingen til CNN og Fox News reflekterer konflikten mellom medienes behov for rask dekning av begivenhetene og de århundrelange og hemmelighetsfulle tradisjonene til amerikansk høyesterett.

GLEDE FØR SKUFFELSE: Motstandere mot Obamas helsereform omfavnet hverandre etter å ha fått nyheten som skulle vise seg å være feil. (Foto: JASON REED/Reuters)

Ingenting lekkes ut på forhånd om høyesteretts beslutninger, og kjennelsen blir sakte og omhyggelig lest opp uten noen forhåndsoppsummering. (©NTB)