Politibetjent Monica Svenningsen vurderte selv å bli matmor for de tre nyfødte andungene hun og kollega Asbjørn Haus reddet fra den sikre trafikkdød på E18 utenfor Asker torsdag morgen.

Men den travle politikvinnen har nok å henge fingrene i, og etter et kort opphold på Asker politistasjon ble endene torsdag ettermiddag kjørt til landlige Ekeberg Husdyrpark i Oslo.

BAKGRUNN: Politiet måtte redde andeunger på E 18

Som du ser i videoen over, stortrivdes de fra første stund i parken, som er langt mer dyrevennlig enn asfalten på Norges mest trafikkerte motorvei.

Oppkalt etter politisjefer

Men før de sjarmerende skapningene kom dit, rakk de både å bli dagens store snakkis og gjøre et minneverdig inntrykk på politifolkene i Asker.

– Vi har gitt de navn da. Det måtte bli Erlend, Rolv og Olav. De er oppkalt etter sjefene på stasjonen her, sier Monica Svenningen til tv2.no.

– Vi måtte hjelpe

Historien utspant seg etter at det i rushtiden torsdag morgen tikket inn en noe uvanlig melding til operasjonssentralen i Asker og Bærum politidistrikt.

– Vi fikk melding om en andefamilie som prøvde å krysse E18. Det er jo sånt det blir veldig mye styr av. Mange biler kjører der, enkelte stopper opp for å slippe endene forbi og det blir masse problemer. Derfor rykket vi ut for å se om vi kunne hjelpe denne andefamilien litt da, sier politibetjent Asbjørn Haus til tv2.no.

SE VIDEOREPORTASJE ØVERST I ARTIKKELEN (Foto/redigering: Magnus Nøkland)