Et profilert AUF-medlem er titalt for grov vold på utestedet London i Oslo i november.

VG Nett har vært i kontakt med Adrian Pracon, som bekrefter at det er han som må møte i retten for handlingen.

Erkjenner gjerning

Pracon er av de mest omtalte AUF-medlemmene etter 22. juli, og han har i tillegg til å ha stilt opp i en rekke TV-intervjuer også skrevet boken «Med hjertet mot steinen, en overlevendes beretning fra Utøya».

Den profilerte ungdomspolitikeren fra Skien skal ifølge tiltalen ha slått en mann i hodet slik at han falt. Deretter skal han ha sparket mot mannens hode og kropp, mens offeret fortsatt lå på bakken.

– Jeg har allerede erkjent at jeg har påført disse to personene skadene, og kommer til å gjøre det også i rettssalen, sier han til VG Nett.

– Veldig lei meg

Hendelsen fant sted 16. november i fjor. Dagen før så Pracon terrorsiktede Anders Behring Breivik for første gang etter 22. juli i forbindelse med et fengslingsmøte.

21-åringen bedyrer at at han ikke har kjennskap til de to han skal ha begått voldshandlingene mot, og sier at han ikke husker noe fra hendelsen.

– Jeg bærer ikke nag til de to som dessverre ble rammet. Snarere tvert om. Jeg er veldig lei meg for at uskyldige ble rammet av mitt svake øyeblikk, sier Pracon, som forteller at han har black out fra episoden.

Adrian Pracon har ikke besvart tv2.nos henvendelser torsdag.

LES INTERVJU MED ADRIAN PRACON HER

Ble spart av Behring Breivik

Under den nylig avsluttede rettsaken mot Anders Behring Breivik, fortalte terroristen at Pracon ble spart fordi han ikke så ut som en marxist.

– Det kom veldig uventet. Jeg var ikke forberedt på at Breivik skulle snakke om denne episoden. Men det er tydelig at Breivik har fått med seg at jeg har vært i media, sa Pracon til TV 2.

Etter først å ha skånet ham, skjøt Breivik ham i skulderen ved den siste anledningen, da Pracon spilte død på stranden.

LES OGSÅ: Adrian har skrevet bok om marerittet på Utøya