Helsinki / Bergen (TV 2 Sporten):

Tonje Angelsen hadde et lite håp om medalje i høyde etter kvalifiseringen onsdag.

Etter at hun tangerte sin egen personlige rekord på 1,95 i første forsøk, var det bare hun og spanske Ruth Beitia igjen i konkurransen.

Angelsen satte press på den spanske favoritten da hun klarte 1,97.

Men Beitia svarte og gikk over samme høyde.

Ingen av de to duellantene klarte 1,99. Dermed ble det sølv på Angelsen ettersom hun rev en gang på 1,89 og hadde ett riv mer i konkurransen enn Beitia.

– Jeg har hatt veldig vondt i ankelen siden i går. Jeg var veldig spent på hvordan det ville gå. Jeg kjente det veldig i leggene. Det var som om jeg hadde hoppet en tøff konkurranse fra før av. Men det er nå sånn at når du hopper høyere så tar adrenalinet over. Vondtene går bort, gliser hun til TV 2 Sporten.

Målet hennes før finalen var å sette personlig rekord. Det klarte hun, men det var likevel litt surt at det ikke ble gull.

– Skal jeg være helt ærlig, så var det kjipt at gullet røk. Men jeg er bare 22 år og har tatt min første EM-medalje. Jeg er kjempefornøyd, sier Angelsen.

Den svenske høydelegenden Kajsa Bergqvist uttalte at en ny høydestjerne er født da Angelsen gikk over 1,97. Det får frem smilet nok en gang hos sølvjenten.

- Det setter jeg veldig pris på at hun har sagt det. Hun har vært et av mine store forbilder fra jeg var liten. Det betyr veldig mye på at hun ser et talent i meg, sier hun.