Den italienske sykkelstjernen Filippo Pozzato risikerer å bli utestengt i ett år for dopingmisbruk.

Det ble klart etter at den italienske olympiske komité (CONI) bekreftet i en pressemelding torsdag at de har tatt ut tiltale mot 30-åringen.

Italieneren skal møte til høring i løpet av de neste ukene. Antakelig finner den ikke sted før OL-fellesstarten 27. juli, hvilket betyr at Pozzato mister lekene.

Reglene er nemlig klare: Ingen utøvere som er under dopingtiltale skal konkurrere igjen før de er frikjent, eller har sonet ferdig sin dom.

Bakgrunnen for saken er Pozzatos angivelige samarbeid med den mye omtalte legen Michele Ferrari, som er utestengt fra sykkelsporten på livstid grunnet en rekke dopingsaker.

Les også: Fransk Tour de France-lag under dopingetterforskning

Ferrari er kanskje mest kjent for samarbeidet med Lance Armstrong. Begge ble nylig anmeldt for brudd på dopingbestemmelse av det amerikanske antidopingbyrået.

Pozzato skal ha innrømmet at han jobbet med Ferrari mellom 2005 og 2009, men at det kun skal ha dreid seg om råd om trening.

Pozzato er en av de mest kjente sykkelstjernene i Italia, og har hatt særlig suksess i klassikerne. Farnese Vini-Selle Italia-rytteren har blant annet vunnet Milano-Sanremo (2006), Omloop Het Nieuwsblad (2007), E3 Harelbeke (2009) og Tirreno-Adriatico (2003).

Han har også to etappeseirer i Tour de France og én i Giro d'Italia.

Tidligere denne sesongen ble han nummer to i Flandern rundt.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Se nye TV 2 SPORT gratis her (åpent tilgjengelig i to måneder)