Historien begynte forrige uke i Stockholm, da Kristin Blomqvists datter på ett år, Tyra, mistet favorittbamsen sin da familien var ute på tur.

– Bamsen betyr svært mye for henne. Hun får ikke sove uten den, sier Blomqvist til Nyheter24.

Hun bestemte seg for å henge opp en lapp med etterlysning av bamsen.

En politimann gikk forbi plakaten og tok et bilde av den, som han så lastet opp på sin facebookside. Det oppdaget sjefen for Södermalmspolisen, Peter Magnusson.

– Da jeg så det første gang var det en kollega som hadde fri som hadde lastet det opp. Han hadde skrevet noe sånt som "Det er hjerteskjærende. Tenk å være den som får lov til å levere tilbake denne bamsen", sier han til kanalen.

POLITIBAMSE: Tyra fikk en politibamse i gave av politiet. (Foto: Södermalmspolisen)
Politisjefen bestemte seg for å etterlyse bamsen via Södermalmspolisens facebookside, som har over 5000 følgere.

– Dette viser at også politiet er menneskelige, og at vi jobber med både små og store saker, sier Jonas Ljunggren, som jobber med sosiale medier i Stockholmspolitiet til Aftonbladet.

Da ble den etterlyste bamsen ble en stor snakkis, og nyheten gikk verden rundt.

– Responsen har vært overveldende, flere utenlandske aviser har ringt og jeg har vært på to radiostasjoner, sier Kristin Blomqvist til TV 2.

Hun setter pris på at folk bryr seg.

– Men vi hadde aldri tro at saken skulle få så store dimensjoner, sier hun.

Bamsen er fremdeles ikke kommet til rette. Politiet i Södermalm var innom onsdag med en politibamse til den lille jenta. Jakten på den bortkomne bamse fortsetter fremdeles for fullt.

Likevel er det lyspunkt:

– Hun liker faktisk den nye politibamsen kjempegodt, sier Blomqvist.