Haugesund (TV 2 Sporten): Finansieringen er på plass gjennom Sparebank Vest og Haugesund sparebank. 150 millioner kroner lånes til utbyggingen.

Dermed kan FK Haugesund endelig komme i gang med byggingen av ny tribune og gressmatte, som skal flyttes noen få meter mot den nåværende hovedtribunen.

Stadion blir byggeplass i 2013-sesongen
Byggingen skal etter planen komme i gang like etter sesongslutt, og den nye matta skal være klar til sesongstart 2013.

Den nye hovedtribunen skal stå ferdig en gang i 2013. Dermed blir det anleggsarbeid og midlertidige tribuneløsninger kommende sesong.

Kapasiteten på den nye tribunen blir 2500, inkludert VIP-fasiliteter. Dermed blir det totale antallet tilskuere 6000 sitteplasser, i tillegg ønsker klubben på sikt noen stålplasser i nordenden.

Daglig leder Asle Skjærstad i FK Haugesund er meget fornøyd med utvikllingen i stadionutbyggingen har kommet ett skritt videre (Foto: JONAS BERGH-JOHNSEN)

- Skal ikke miste sjela
Sportssjef i FKH, Asbjørn Helgeland, er ikke redd for at klubben skal miste noe av sin berømte grasrotsjel og brakkekultur ved å flytte til mer moderne lokaliteter.

- Det blir jo en utfordring, men jeg føler vi er godt skikket til å flytte, sier han til tv2.no.

- Det sies at det bare er takrennekonstruksjonen som gjør at klubbhuset står, så det er sårt tiltrengt, skyter daglig leder i FKH, Asle Skjærstad, inn.

- Vi ønsker virkelig å ta videre kjøkkengjengen og åpen-dør-filosofien. Det er blant klubbens viktigste innspill i dette at lokalene brukes sju dager i uka, og ikke står tomme, sier Skjærstad.

På spørsmål om man frykter økonomiske sprekker og et uholdbart kostnadsnivå, slik en har sett på andre stadionutbygginger det siste tiåret, er svaret klokkeklart:

- Utgangspunktet her har hele tiden vært nøkternt og enkelt, her skal ikke bygges noen store greier, understreker lederen av stadionselskapet, Kåre Johannes Lie, som har ansvaret for utbyggingen.

- Derfor frykter vi ikke et slikt scenario, fordi vi her ligger på et realistisk nivå, og et stadion som vil kunne driftes selv om Haugesund potensielt skulle rykke ned til 4. divisjon, følger Sigurd Sande fra Sparebanken Vest opp.

- Vil ikke miste brakkekulturen. Her fra dagens lunsj på det enkle klubbhuset til FKH. (Foto: JONAS BERGH-JOHNSEN/)

- Vi syns dette virker veldig spennende og lovende. Det gjenstår å se hvordan resultatet blir, og vi syngende supporterne frykter jo litt at vi må flytte oss vekk fra vesttribunen - der vi alltid har stått og der det ser ut til å bli sitteplasser på den nye tribunen, sier Maakebergets representant, Knut Vespestad.

Han har likevel forståelse for at tiltakene er nødvendige for klubbens framtidige utvikling.

- Vi fotballsupportere er håpløse romantikere vet du, hvor økonomi ikke er viktig. Men det skjønner vi at det er, og alle har vel sine kongstanker om hvordan det på sikt kommer til å se ut her.

- Jeg har ingen tro på at vi skal få problemer med å fylle 6-7000 tilskuere. Nå har vi sprengt kapasitet med 5000, og med mer plass vil det komme flere. Hvem vet, om ti år kanskje vi har 15-20 000 tilskuere her?