På sommeren er det ekstra deilig å kunne lytte på favorittmusikken uten masse forstyrrende ledninger.

Lyd & Bilde Hjemmekino har testet seks bærbare høyttalere. Felles er at de alle er trådløse og spiller musikk via bluetooth. Høyttalerne ligger i prisklassen 700 til 2 600 kroner. Lydkvalitet, funksjonalitet, brukervennlighet og kvalitetsinntrykk er spesielt vektlagt i testen.

Les også: Dette er de ultimate sports-TV-ene

Ta med musikken på tur

Akkurat hvor portabel høyttaler du skal kjøpe, bør du velge etter hvilke behov du har. Er du på jakt etter en høyttaler som skal følge med i reisevesken til Thailand, bør den være mindre, smidigere og mer motstandsdyktig enn en høyttaler som skal være med på hyttetur.

Monster Clarity HD er en av de mindre høyttalerne i testen, og er midt i blinken for deg som er mye ute og reiser eller som har dårlig med plass i bagasjen.

Lar du høyttaleren ligge igjen hjemme når du skal på flytur, men trenger en høyttaler du lett kan ta med deg ut i hagen, kan Bose Soundlink være noe å tenke på. Tungvekteren er dyrest i testen, men er til gjengjeld både stor og velbygd.

Se også: Kameratest: Vinneren er knallbra og har GPS-kart

Varierende design

Designmessig bør alle kunne finne sin favoritt blant høyttalerne. Det er lett å få følelsen av at produsentenes designavdelinger har fått frie hender i sin kreativitet, for ingen av de testede høyttalerne er like hverandre.

Den kuleformede høyttaleren fra Sony er en av høyttalerne som utmerker seg designmessig. SRS-BTV25 gir litt Las Vegas-assosiasjoner, men designet gjør til gjengjeld at lyden stråles 360 grader.

Som navnet tilsier spiller også Play 360 fra Nokia lyd rundt hele. Den sylinderformede høyttaleren har mange kule finesser og låter bra.

Se også: Stor test av lydplanker - denne gir deg best lyd

Lekker så det rekker

Geneva Model XS er en høyttaler med mange strenger å spille på. I tillegg til å spille musikk trådløst, har den klokke, radio og alarm.

XS er verken den letteste, minste eller del billigste høyttaleren i testen, men det er den mest mangfoldige. Lydkvaliteten er god, og kvaliteten er det slettes ingenting å utsette på. Prislappen gjør derimot at høyttaleren heller bør nytes på verandaen enn på stranden.

Les hele produktomtalen av Geneva Model XS hos Lyd & Bilde Hjemmekino

Fakta

5

Geneva Model XS
Tilkoblinger: Bluetooth, linjeinngang,
Rekkevidde: Ca. 10 meter
Batteritid: Ca. 5 timer
Vekt: 0,5 kilo
Pris: 1 595 kroner

Saken fortsetter under bildet.

Nett_GenevaXS

Et lite monster

Clarity HD fra Monster er en praktisk liten høyttaler, som passer perfekt til å ha med i bagasjen. Den er god på rock, pop og lignende musikksjangre, men strever litt mer når det kommer til klassisk musikk.

Designmessig har Monster er tøft utseende, og knapper lokalisert på siden. Høyttaleren får pluss for at den har innbygget handsfree.

Les hele produktomtalen av Monster Clarity HD hos Lyd & Bilde Hjemmekino

Fakta

4

Monster Clarity HD
Tilkoblinger: Bluetooth, linjeinngang
Rekkevidde: Ikke oppgitt
Batteritid: Ca. 5 timer
Vekt: 0,23 kilo
Pris: 800 kroner

Saken fortsetter under bildet.

Nett_Monster

Stilfull design

Den høye vekten gjør Bose Soundlink for tung til å ta med på interrail, men den trådløse høyttaleren er perfekt å ta med ut i hagen eller på hytta.

Lyden er kraftfull, og bassen svikter slettes ikke. På visse musikksjangre kan lyden virke noe sammentrykt, men alt i alt er Soundlink svært solid laget.

Les hele produktomtalen av Bose Soundlink hos Lyd & Bilde Hjemmekino

Fakta

5

Bose Soundlink
Tilkoblinger: Bluetooth, linjeinngang
Rekkevidde: Ca. 10 meter
Batteritid: Opp til 8 timer
Vekt: 1,5 kilo
Pris: 2 600 kroner

Saken fortsetter under bildet.

nett_SoundLink (Foto: Bruce Peterson)

Kule finesser

Nokia Play 360 får det sannsynligvis ikke til å heve øyebrynet ved første øyekast, men høyttaleren har noen kule finesser som slår de andre høyttalerne over fingrene.

Play 360 støtter NCF-teknikk, noe som betyr at den kan telefonen og høyttaleren bare trenger å berøre hverandre for å kobles sammen.

Når det kommer til lyden, og lyden slettes ikke verst. Plasserer du høyttaleren mot veggen, kan du også lykkes i å lokke frem en forholdsvis kraftfull bass.

Les hele produktomtalen av Nakia Play 360 hos Lyd & Bilde Hjemmekino

Fakta

5

Nokia Play 360
Tilkoblinger: Bluetooth, linjeinngang
Rekkevidde: Ikke oppgitt
Batterilevetid: Ca. 21 timer
Vekt: 0,5 kilo
Pris: 1 000 kroner

Saken fortsetter under bildet.

Nett_Nokia

Liten og nett

Med en vekt på kun 23 gram, lever Logitech Mini Boombox virkelig opp til navnet sitt. Høyttaleren er liten, nett og tar minimalt med plass i bagasjen.

Den er enkel å ha med å gjøre, og får pluss for at den også kan brukes som handsfree. Så lenge man velger å ikke spille for høyt, er lyden absolutt ok. Bassen er noe svak, men fungerer helt greit.

Les hele produktomtalen av Logitech Mini Boombox hos Lyd & Bilde Hjemmekino

Fakta

5

Logitech Mini Boombox
Tilkoblinger: Bluetooth, linjeinngang
Rekkevidde: Ikke oppgitt
Batteritid: Ca. 10 timer
Vekt: 0,23 kilo
Pris: 700 kroner

Nett_Logitech

En kul kule

Den runde utformingen gjør at høyttaleren fra Sony ikke nødvendigvis egner seg til å ta med i håndbagasjen eller på flytur. Høyttaleren er ikke trådløs, og du bør derfor oppholde deg i nærheten av en stikkontakt.

Takket være kuleformen stråles lyden i 360 grader, noe som gjør høyttaleren lettplassert. Lydbildet tilhører ikke det mest solide i testen, men fyller absolutt sin funksjon.

Les hele produktomtalen av Sony SRS-BTV25 hos Lyd & Bilde Hjemmekino

Fakta

4

Sony SRS-BTV25
Tilkoblinger: Bluetooth, linjeinngang
Rekkevidde: Ca. 10 meter
Vekt: 0,5 kilo
Pris: 1 400 kroner

Nett_Sony

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter