Syrias statlige TV-kanal melder at to bomber gikk av på parkeringsplassen til Syrias høyeste domstol i Damaskus. En tredje bombe skal ha vært utplassert, men eksploderte ikke. TV-kanalen kaller bombene for «terroristangrep».

Minst 20 biler skal ha tatt fyr i eksplosjonene. Minst tre personer skal være skadet.

Et vitne sier til nyhetsbyrået Reuters at eksplosjonen var kraftig og at det kom svart røyk opp fra bygningen til departementet. Bygningen skal imidlertid se intakt ut, melder byrået litt senere. Brannslukningsarbeid pågikk torsdag ettermiddag.

Tre skadd

En reporter fra nyhetsbyrået AP som er på stedet, sier at noen biler er brent opp og andre har fått blåst ut frontrutene.

– Jeg så ingen skadde mennesker, men biler og forretninger i nærheten var smadret, sier vitnet Fawaz Mishhim til AP.

«TERRORISTANGREP»: To bomber eksploderte utenfor Syrias høyesterett i sentrum av Damaskus torsdag 28. juni. Statlig syrisk tv kalte eksplosjonene «terroristangrep». (Foto: HANDOUT/Reuters)

Drept i sammenstøt

Samtidig meldes det om sammenstøt i tre forsteder til Damaskus. Ifølge aktivister er 22 mennesker drept.

Dødstallene kan ikke bekreftes siden uavhengige journalister ikke kan bevege seg fritt i landet.

Fra vondt til verre

Den 16 måneder lange konflikten i Syria blir stadig mer voldelig. Opprørere har i økende grad angrepet bygninger de ser på som symboler for statens makt og undertrykkelse. Onsdag stormet opprørere en regimevennlig TV-kanal. angrep på regimevennlig syrisk tv-kanal

LES OGSÅ: Den tyrkiske hæren mobiliserer ved grensen mot Syria

Saken oppdateres.

(©NTB/TV 2)