Ifølge Reuters, som siterer den lokale avisen Al Watan, skal mannen har forårsaket en dødsulykke under såkalt "drifting", der man i stor fart kjører bilen sin sidelengs.

I Saudi-Arabia, der man verken har kinoer eller lov til å være i kontakt med kvinner utenfor slekten, er bilkjøring ekstremt populært.

Mannen, som blir oppgitt å være middelaldrende, skal ha truffet to personer som senere døde. Føreren stakk fra stedet, men ble senere hanket inn.

Nå har en dommer dømt mannen til døden ved halshogging for ulykken, som skjedde like utenfor hovedstaden Riyadh.

«Retten i Onaiza har dømt drifteren "Mutannish" til halshogging som straff for hans grusomme handling og for å avskrekke andre som forsøker svekke rikets sikkerhet», heter det i en offisiell erklæring fra myndighetene i Saudi-Arabia.

Reuters skriver at en marineoffiser ble dømt til døden i 2005 for å ha drept tre barn under en lignende trafikkulykke. Straffen mot ham ble senere redusert til 20 års fengsel og 3000 piskeslag.

Les også: – Dette er fullstendig galskap

På en rekke youtubevideoer kan man se villmannskjøringen, ofte blant store folkemengder. I vanlige familiebiler som Toyotaer og Hondaer, raser sjåførene sidelengs i trafikken. I Saudi-Arabia kalles "sporten" Hagwalah, og saudiske myndigheter er lite glade for aktiviteten.

Myndighetene regner nå dødsfall i forbindelse med kjøringen som drap, og straffene er som kjent harde i det ultrakonservative kongedømmet. Siden landet ikke har en egen straffelov, er det opp til dommerne å dele ut straffer slik de tolker de muslimske sharialovene.

Når mannen blir henrettet, er ikke kjent. Saudi-Arabia henrettet 82 personer i 2011, mange av dem ble halshogget offentlig, ifølge Amnesty International.