Onsdag gikk Skeive Dager av stabelen. Skeive Dager er Norges største kulturarrangementet for landets skeive publikum. Til stede for å åpne ballet, var barne-, familie-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.

– Det er en kjempefin anledning til å vise at alle mennesker er like mye verdt. Selv om man er skeiv, homofil, lesbisk eller bifil bør man få mulighet til å få vise frem det mennesket man er uten å være redd for å bli møtt med nedsettende kommentarer, sier Thorkildsen.

Les også: Inga Marte Thorkildsen: - Kristin har vært et forbilde for meg

Største politiske øyeblikk

Inga Marte Thorkildsen ble utnevt som statsråd i Stoltenbergs andre regjering 23 mars 2012. Hun har en lang karriere innenfor politikk og har i over ti år kjempet for barns rettigheter. Nå kjemper hun for at alle i Norge skal ha de samme rettighetene. Norge går for å være et foregangsland når det gjelder de homofiles rettigheter.

Selv om Norge har kommet langt sier ministeren at vi ikke skal ta at som har skjedd her til lands for gitt og forteller at det har vært en lang kamp.

– Jeg husker personlig veldig godt da vi vedtok felles ekteskapslov i Stortinget, sier Thorkildsen som den gang var stortingsrepresentant før hun legger til:

– Det er det største politiske øyeblikket i mitt liv.

Hun forteller at det satt masse folk oppe i galleriet i Stortingssalen, som var godt oppe i årene. Dette var mennesker som hadde opplevd hvordan det var å ikke få lov til å vise frem sin kjærlighet fordi det var skambelagt og forbudt.

– Den dagen feiret vi kjærligheten. Det var mange av oss som måtte gråte litt av glede den dagen, sier hun til Sommertid.

Les også: Inga Marte Thorkildsen kan bli sjef når Jens er borte

Stor oppslutning

Over 2000 mennesker var til stede innenfor gjerdene da ministeren åpnet den firedagers lange feiringen.

– Det er et statement og en politisk handling.

Selve paraden finner sted i Oslos gater på lørdag kl. 13.00. Toget går fra Platous gate og opp Karl Johans gate.

Arrangementet går av stabelen hvert år i slutten av juni i Oslo. Formålet er å synliggjøre skeiv kultur og bidra til aksept og respekt for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.