Det blir knallhard kamp om å bli SVs toppkandidat i hovedstaden foran neste stortingsvalg.

Torsdagens Sentio-måling i Sunnmørsposten viser at SV faller under sperregrensen og bare ville fått et mandat på Stortinget fra Oslo. Også flere andre målinger har vist at SV kjemper mot sperregrensen, selv om de ligger like over på gjennomsnittet av målingene i juni.

Utviklingsminister Heikki Holmås har gjort det klart at han ønsker gjenvalg til Stortinget. Tirsdag ble Ingvild Reymert lansert som ny listetopp for det kriserammede partiet, nå kaster også Akhtar Chaudhry seg inn i kampen.

– Akhtar Chaudhry er en Oslo-politiker av rang og en engasjert feminist som bør stå øverst på lista, sier partiets vararepresentant, Mari Lund Arnem til Klassekampen.

Foran forrige stortingsvalg tapte Chaudhry kampvotering mot Heikki Holmås med 365 mot 406 stemmer om å stå på andreplass, bak Kristin Halvorsen. Nominasjonsmøtet var åpent for alle medlemmene i Oslopartiet og varte i flere timer.

LES OGSÅ: SV vil gi kongen sparken

Fordi SV sitter i regjering, og har to statsråder som er innvalgt på Stortinget fra Oslo, møter Chaudhry likevel som en av partiets to representanter på Stortinget.

Chaudry har tidligere sagt til tv2.no at han stiller seg til rådighet for en ny periode, og er klar til kamp.

Den andre, Heidi Sørensen har ennå ikke bestemt seg for om hun tar gjenvalg.

En lokal måling i lokalavisen Aften viste nylig at SV bare ville fått et mandat fra Oslo dersom det var stortingsvalg i dag.

Dersom SV faller under sperregrensen vil partiet mest trolig bare få en representant på Stortinget, fra hovedstaden.

LES OGSÅ: SV og Venstre under sperregrensen