For en uke siden var olje- og energiministeren sett på som kronprinsen i Senterpartiet, men nå viser en robopollmåling som InFact har gjort for VG at Arnstad er mer populær enn Sp-nestlederen.

Mens Borten Moe får støtte av 18,9 prosent, får Arnstad støtte fra 27,1 prosent av de spurte i spørsmålet om hvem som bør bli den neste lederen i Senterpartiet. 5,6 prosent vil helst ha den nye landbruksministeren Trygve Slagsvold Vedum som ny Sp-leder etter Liv Signe Navarsete.

– Har ikke lederambisjoner

Det betyr at nesten halvparten av de spurte – 48,4 prosent, sier de ikke vet hvem som burde overta som partileder.

Arnstad selv ønsker ikke å kommentere tallene, men har i flere intervjuer med TV 2 sagt at hun ikke har noen ambisjoner om å bli leder i Sp.

– Jeg har ingen ambisjoner om å bli partileder i Senterpartiet, jeg har lyst til å gjøre en jobb i den rødgrønne regjeringen og for partiet mitt. jeg har også lyst til å komme på Stortinget, men ut over det har jeg ingen ambisjoner, sa Arnstad til TV 2 tirsdag kveld.

Blant Senterpartiets velgere som har en mening er det bare et knapt flertall med 34 prosent som svarer Arnstad, mens 29 prosent svarer Borten Moe.

LES OGSÅ: Arnstad vil bare ha førsteplass

Klart for maktkamp

Tidligere denne uken bekreftet Arnstad for første gang at hun vil stille til valg i 2013, men bare dersom hun får førsteplassen på partiets stortingsliste i Nord-Trøndelag.

Den plassen har i dag partiets parlamentariske leder Lars Peder Brekk. Det er dermed duket for knallhartd maktkamp.

– I likhet med Lars Peder Brekk så er det bare førsteplassen som er aktuell, så her må nok Nord-Trøndelag Senterparti gjøre et reelt valg, sier Arnstad til TV 2.

Mandatet i Nord-Trøndelag er ved siden av Sogn og Fjordane de to sikreste mandatene til partiet.

LES OGSÅ: Arnstad slår knockout på Brekk

– Bra med flere kandidater

Så langt har den ubestridte kronprinsen i Senterpartiet har vært Ola Borten Moe. Etter at partiet hentet inn både Marit Arnstad og Trygve Magnus Slagsvold Vedum til regjeringen, gjorde partileder Liv Signe Navarsete det klart at det er flere kandidater til å overta etter henne.

– Både Marit og Trygve er med å sikre den bredden. I tillegg finnes det mange dyktige folk i Senterpartiet som jeg ønsker å løfte frem i tiden fremover, sa Navarsete til TV 2.

Hun legger ikke skjul på at hun mener det er bra for partiet å ha flere potensielle arvtakere etter henne.

– Jeg er veldig stolt av at vi i Senterpartiet har mange leder potensielt dyktige lederkandidater, som kan tiltale ulike grupper både blant medlemmene og velgerne våre som kan ta over den dagen jeg ikke skal være leder lenger, sa Navarsete.

VG som presenterer robopoll-målingen oppgir ingen metadata om undersøkelsen.

LES OGSÅ: Danse-Trygve skal finne takten med bøndene