MOLDE JUBEL: Molde spillerne jubler etter Magnus Wolff Eikrem har sendt dem videre i cupen. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
MOLDE JUBEL: Molde spillerne jubler etter Magnus Wolff Eikrem har sendt dem videre i cupen. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)

Wolff Eikrem knuste RBKs cupdrøm

Det blir ikke kongepokal til Rosenborg i år heller.

Molde - Rosenborg 4-3:

Molde/Bergen (TV 2 Sporten):

Ikke siden 2003 har Rosenborg vandret opp på kongetribunen på Ullevaal for å motta kongepokalen.

Og det går minst ett år til før det skjer.

For Molde satte en stopper for trøndernes planer om å vinne cupen denne sesongen.

Wolff Eikrem matchvinner
Magnus Wolff Eikrem ble den store helten i Rosenes by da han dundret inn vinnermålet bare noen minutter før slutt.

Den tidligere Manchester United-spilleren avgjorde dermed et dramatisk og målrikt oppgjør. Hele sju mål ble det på Aker Stadion, hvor hjemmelaget sto for tre av dem.

– Det var helt fantastisk. Jeg har ikke ord. Det så man kanskje på feiringen min. Det var for hele laget. Det var deilig å se den gå inn. Det var nydelig å se den gå inn og være videre til neste runde, sier han til TV 2 Sporten.

Men det så lenge mørkt ut for romsdalingene.

Didier Angan bommet på det som var av sjanser innledningsvis. Selv ikke alene med keeper var han i stand til å treffe mål.

– Vi burde ledet 4-0 før de var innenfor 16-meteren vår, sier trener Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Da slo i stedet Rade Prica til. Svensken headet Rosenborg i ledelsen i det 20. minutt.

Med drøyt fem minutter igjen av første omgang klarte endelig Angan å få ballen inn i målet, men før to minutter var spilt, dundret Per Verner Rønning Rosenborg tilbake i ledelsen.

Billige straffespark
Even Hovland sørget for balanse i målprotokollen tidlig i andre omgang, før dommer Tom Harald Hagen tok på seg spandérbuksene.

Han delte ut to billige straffespark, heldigvis ett til hvert lag.

Det første gikk til Molde. Jo Inge Berget stupte over Daniel Örlund etter å ha tuppet ballen over kortlinjen. Magne Hoset var sikker fra ellevemetersmerket.

Ti minutter senere tok John Chibuike sats og stupte inn i 16-meteren etter en duell et godt stykke utenfor straffefeltet, men Hagen pekte på straffemerket igjen.

Borek Dockal tok en omvendt «Panenka» og satte ballen under Espen Bugge Pettersen til 3-3.

Men Wolff Eikrem fikk siste ord. To minutter før full tid banket han inn vinnermålet.

– Målet er å vinne hver eneste kampen vi spiller. Å komme seg til Ullevaal og vinne en cupfinale er en drøm for en spiller og ikke minst for en trener, sier Ole Gunnar Solskjær.