Mark Cavendish. (Foto: Gian Mattia D'Alberto/Ap)
Mark Cavendish. (Foto: Gian Mattia D'Alberto/Ap)

Cavendish avviser ryktene: – Jeg har ikke tenkt å bryte Tour de France

Mark Cavendish tror likevel han kan bevare formen til OL.

Se Tour de France direkte på TV 2 og TV 2 Sumo fra 30 juni!

Shoreditch/London (TV 2 Sporten): Mark Cavendish har endret en del på treningen og kostholdet denne sesongen for å forbedrede seg best mulig til den tøffe OL-fellesstarten i London.

Så viktig er rittet for briten at han er villig til å ofre en del av sin toppfart i spurtene for å henge med.

Cavendish på laget? Spill Tour-manager her!

Ryktene har imidlertid svirret om at Cavendish planlegger å bryte årets Tour de France for å restituere seg skikkelig før OL. At han fullførte Giro d'Italia forrige måned har økt spekulasjonene ytterligere.

Les også: Cavendish går ikke for grønn trøye

– Vil til Paris
På spørsmål fra tv2.no om det er noe hold i ryktene, er likevel verdensmesteren helt klar:

– Jeg vet ikke hvor de ryktene kommer fra. Jeg har overhodet ingen planer om å bryte Tour de France. Hvis vi skulle klare å vinne den gule trøyen, så ønsker jeg å være en del av laget i Paris, sier han.

– Jeg ønsker også å spurte på Champs-Élysées og ta min fjerde strake seier der. Det er den flotteste gaten i verden og det mest ikoniske stedet innen sykkelsporten. Det er et stort mål for meg å komme dit, understreker Cavendish.

Isle of Man-karen innser samtidig at den snaue uken det er mellom siste Tour-etappe og OL-fellesstarten er i minste laget.

– Men med et par unntak så kjører de fleste av mine konkurrenter også Tour de France. Så det blir det samme for dem. Etter Touren er over blir det et par dager med familien, før jeg skal fokusere fullt ut på fellesstarten. Jeg har troen på at det skal gå bra, sier han.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

– OL-løypen er ikke perfekt for meg
Cavendish trente nylig i OL-løypene utenfor London og vet hva som venter. Spesielt er det knyttet en del spenning til stigningen Box Hill, som skal forseres på alle rundene av fellesstarten.

– Hvis vi hadde kjørt opp Box Hill bare én gang, så hadde det ikke en gang blitt regnet som en klassifisert stigning. Men med tanke på alle de gangene vi skal kjøre over, så kommer det til å bli hardt, sier han.

– Samtidig så er det fortsatt 40 kilometer derfra og inn til mål i London. Og det er ganske flatt. Jeg vil ikke si at OL-løypen passer perfekt for meg, men det er absolutt muligheter, sier Cavendish.

Les også: Disse rytterne kjører årets Tour de France

Se nye TV 2 SPORT gratis her (åpent tilgjengelig i to måneder)

Se Cavendish snakke om «sitt nye jeg» her:

624483