Martin Andresen på vei hjem etter at han fikk fortsette som trener for VIF etter et krisemøte. (Foto: TV 2)
Martin Andresen på vei hjem etter at han fikk fortsette som trener for VIF etter et krisemøte. (Foto: TV 2)

Martin Andresen fortsetter i VIF - varsler endringer

Det er klart etter dagens krisemøte på Valle. Nå varsles det endringer og stilles krav til spillerne.

Valle/Bergen (TV 2):

Martin Andresen har fortsatt tillit hos ledelsen i Vålerenga.

– Vi vil at Martin skal fortsette. Vi tror på det Martin har presentert. Vi tror på at dette skal bli bra, sier styreleder Åge Petter Christiansen til TV 2 Sporten.

Etter tapet for Stabæk kom det frem at flere spillere hadde mistet respekten for Andresen.

Se video fra etter møtet øverst i artikkelen

Davy Wathnes blogg: Vålerenga uten valg

Les også: Tidligere VIF-trenere uenige om Andresens fremtid

Stiller krav til spillerne
Nå har den sportslige ledelsen hatt en runde med spillergruppen og kommer nå til å stille større krav til spillerne.

– Det som er helt sikkert. En hver som ønsker å spille for Vålerenga vet at det ligger et krav i bunn, minsteinnsats, minsteprofesjonalitet. De som har lyst til å være med og kjøre et ordentlig løp videre. De er velkommen til å være med. Er det noen som føler de ikke fyller de skoene, så får de kanskje finne noe annet å gjøre, sier sportslig leder Håvard Lunde.

Andresen ser positivt på prosessen som klubben har vært gjennom de siste dagene. Nå varsler han endringer og et nytt Vålerenga i tiden fremover.

– Vi kommer til å endre måten å spille på en periode. Vi har en langsiktig plan på hvordan vi skal spille. Det har vi ikke mestret. Det går litt på ferdigheter Når vi ikke får det til så er det ikke lett å være dominerende og kontrollere kamper. Vi må bruke litt enklere virkemidler for å vinne. Så får vi sammen snakke om det også er andre ting vi skal gjøre på feltet, sier VIF-treneren.

– Vi må utvikle oss for å kunne spille slik vi ønsker. For vi er ikke gode nok til å spille på den måten vi ønsker, konkluderer Andresen.

Er det riktig å la Andresen fortsette? Ta debatten nederst i artikkelen.

Prosjekt Andresen
I desember 2007 annonserte Vålerenga Martin Andresen (35) som klubbens nye spillende manager.

Med brask og bram ble en trenerkabal bestående av Gjermund Østby, Mike Speight, Johan Kaggestad, Truls Hallen, Andrea Loberto, David Brocken og Tor Ole Skullerud presentert.

Målet var like krystallklart som det var hårete: «Best i Norge innen 2010, best i Norden innen 2013, helt unike i Europa».

Andresen la gullvinnende Brann og Bergen bak seg for å innlede et nytt vinnerkapittel; å ta VIF tilbake til toppen. Vel inn i sin femte sesong er fasit cupgull i 2008, samt seriesølv i 2010.

Denne sesongen har Andresens menn kun maktet å ta 14 poeng på lagets elleve første kamper. Det er langt unna klubbens uttalte ambisjoner om medalje.

Hva mener du? Er det riktig av Vålerenga å la Andresen fortsette? Skriv din mening i kommentarfeltet under.