De ansatte raser over Statol-ledelsens planer om å kutte opp mot 1000 stillinger.

Personal og finans utsatt

Den siste tiden har oljeselskapet arbeidet med nye planer for hvordan staben skal se ut fram mot 2020, skriver Stavanger Aftenblad.

En nylig innført ansettelsesstopp er en del av planen, men ledelsen ser også på muligheten for å slanke staben. Ansatte som arbeider med stabstjenester som personal, økonomi og finans er mest utsatt.

LES OGSÅ: Professor om oljebransjens streiketap: – Det er bare tull

Hovedtillitsvalgt for Tekna i Statoil, Ingrid Di Valerio, frykter for framtiden.

Kutt i både Oslo, Bergen og Stavanger

Stabsavdelingen til Statoil har rundt 4500 ansatte fordelt på byene Stavanger, Oslo og Bergen. Alle de tre byene kan bli rammet, skal vi tro De Valerio.

– Det er et unødvendig skritt av Statoil å gå til oppsigelser. De er best tjent med å gjøre dette over tid, sier hun til tv2.no.

– Selskapet har mange ganger sagt at det å redusere antall ansatte svir for Statoil senere. Å erstatte den kunnskapen som gikk ut under fusjonen med Hydro har gjort vondt og kostet mer penger enn dersom de hadde fått beholde jobben.

LES OGSÅ: 22 nye funn på norsk sokkel i fjor

Informasjonsdirekør i Statoil, Jannik Linbæk jr. bekrefter at deres undersøkelser har vist at det kan bli aktuelt med masseoppsigelser, men er forsiktig med å konkludere overfor Aftenbladet.

– Arbeidet så langt har vist et potensial for å redusere kostnadsnivået til stabene. Men det er for tidlig å konkludere med hvor mye, sier han.