Det var like etter klokken 21 sist fredag at en politibil med blålys og sirener svinget inn på Esso Ytteren i Mo i Rana.

Der gikk blålyset av og de to tjenestemennene forsvant inn på stasjonen for å handle mat og drikke. Da de like etter dro fra stedet ble blålys og sirener igjen satt på.

– Dette er nok dessverre riktig, sier politistasjonssjef Roald Bjerkadal i Mo i Rana til tv2.no.

Skulle på langtur

Bjerkadal forklarer at utrykningen politipatruljen var i gang med innebar en ganske lang kjøretur, og at tjenestemennene ville sikre seg proviant ettersom de ikke visste hvor lenge de kom til å være borte.

LES OGSÅ: Fyllekjørte på plenklipper - prøvde å stikke fra politiet

– I forbindelse med opprullingen av en narkotikasak ble patruljen anmodet om å «raska på» ut til ei adresse 40-50 kilometer utenfor Mo i Rana, der politistasjonen ligger. På vei ut valgte de å stoppe for å handle mat og drikke, sier Bjerkadal til tv2.no.

Det var Rana Blad som først omtalte saken.

OPPGITT: Politistasjonssjef Roald Bjerkadal i Mo i Rana beklager hendelsen der to av tjenestemennene hans stoppet for å kjøpe mat og drikke midt under en uttrykning. (Foto: TV 2)

– Ikke greit

– Bruk av blålys og sirener betyr vel at liv og helse står på spill?

Jo, det er klart. Likevel er det nok ikke noe forbud mot å gjøre som patruljen gjorde, selv om det på ingen måte er vanlig praksis, sier politistasjonssjefen.

Bjerkadal legger til at hovedårsaken til at man bruker blålys er et ønske om å gjøre andre i trafikken oppmerksomme på at man kommer til å bryte trafikkreglene.

LES OGSÅ: Prøvde å kjøre ned politimann med buss - i fylla

Han vedgår overfor tv2.no at episoder som denne kan være egnet til å svekke publikums tillit til politiet. Spesielt ettersom responstiden i distriktene fra før ikke er den beste.

– Er det greit å avbryte en utrykning for å kjøpe mat og drikke?

– Nei da, og i hvertfall ikke når man blir observert av publikum. Det er ubetenksomt, og jeg forstår jo at folk kan begynne å lure, sier Bjerkadal.

LES OGSÅ: Tolv år gammel biltyv stoppet med spikermatte

Får ingen konsekvenser

Politistasjonssjefen forteller at de to som utgjorde patruljen begge er relativt ferske i politiyrket.

– Vi kommer til å ta en prat med de for å unngå at dette skjer flere ganger. Saken er imidlertid ikke så alvorlig at den får konsekvenser for de to, sier Bjerkadal til tv2.no.

– Vet du om maten smakte godt?

– He-he. Det har jeg faktisk ikke fått noen tilbakemelding på, ler Bjerkadal.

Tv2.no har vært i kontakt med personalet på Esso Yttern. Ettersom politibilen slo av sirenene like før den kjørte inn på stasjonen hadde de ansatte ikke lagt merke til noe spesielt sist fredag.