mettemarit
mettemarit

Mette-Marit får hard kritikk for åndelig veiledning

– Det høres litt Märtha-aktig ut.

Kronprinsesse Mette-Marits tur til Kashmir har ført til mye skriverier i både norsk og utenlandsk presse.

I går meldte Se og Hør at kronprinsessen var reist til provinsen Lakdeh for å finne meningen med livet, uten mann og barn.

Les også: Mette-Marit på hemmelig ørkenferie i Kashmir

På tur med hemmelig guru

Kronprinsessen er på klostertur i Kashmir, og med seg på reisen har hun den canadesiske guruen Sharon Myoshin Kelley.

Dagens Dagbladet melder at dette setter sinnet i kok hos enkelte.

– Dette rimer ikke. Først og fremst er jeg overrasket, for kronprinsessen har de seinere åra profilert seg med en tydelig kristen tro, og det rimer ikke å bruke en kristen veileder på en slik måte, sier Espen Ottosen i den kristne organisasjonen Norsk Missjonssamband.

Ottesen sammenligner Mette-Marits buddhistiske flørt med Märtha Louise.

– Jeg er redd hun vil tone ned det buddhistiske og åndelige aspektet, og gjøre dette til et spørsmål om å finne ro og mening i livet. Det blir etter min mening en forflatning av de religiøse forskjellene som finnes. Dette høres litt Märtha-aktig ut, forteller han til Dagbladet.

Les også: «Kronprinsesse Mette-Marit forsvunnet»

«Meget forfeilet»

Også tidligere KrF-topp, Anita Apelthun Sæle reagerer på Mette-Marits interesse for buddhismen og mener hun bør gå til den kristne tro. Hun kaller reisen «meget forfeilet».

– Å høre på visdom fra andre må hun gjerne gjøre, men om det er for å finne et ståsted i livet, bør hun gå til den kristne tro som har gitt henne den verdibakgrunnen som hun egentlig har.

– Mette-Marit er forsvunnet

«God Kveld Norge» meldte tidligere denne uken at kronprinsessens reise har fått oppmerksomhet i utenlandske medier. En sveitsisk avis skrev at Mette-Marit var forsvunnet, og at Norge var i «harnisk».

«Hele Norge er i opprør: Kronprinsesse Mette-Marit har faktisk forsvunnet. Nå har tabloidene oppdaget at kona til kronprins Haakon har reist til India», skriver den sveitsiske radio- og TV-kanalen SRF i en artikkel på sine nettsider.

Les også: Derfor reiser Mette-Marit under privat navn