Lite fungerte for Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo i EMs to første kamper. 27-åringen gikk målløs av banen mot både Tyskland og Danmark – uvant kost for en spiss som scoret 46 mål på 38 ligakamper forrige sesong.

Men så løsnet det. Portugals nummer sju banket inn begge målene da Nederland ble slått 2-1, før han egenhendig sendte Tsjekkia ut av turneringen i kvartfinalen.

– Jeg har følt meg bra, sannheten er at jeg alltid har gjort det, sier Ronaldo til Uefas hjemmeside.

Ikke overrasket
– Sannheten er at etter store oppofrelser fra laget, fra spillerne, så har vi begynt å spille bedre, og jeg har også begynt å spille bedre. Vi tapte vår første kamp, men vant så de andre. Det tror jeg viser hvilken mental styrke som bor i dette laget, og jeg ble ikke overrasket fordi jeg visste at målene ville komme. Heldigvis har de det, og jeg har kunnet hjelpe laget mitt, sier Ronaldo.

I kveld venter Spania – et lag som ikke har sluppet inn mål i en finalespillkamp siden de røk ut mot Frankrike i åttedelsfinalen i VM 2006.

Les også: Spania vil vinne for avdøde Roque

Føler ikke noe press
Selv om mange av hans medspillere i Real Madrid – deriblant Sergio Ramos, Alvaro Arbeloa og Iker Casillas – venter på motsatt banehalvdel, kjenner ikke Ronaldo på presset.

– Med årene blir man bedre til å takle visse situasjoner. Helt ærlig så føler jeg ikke noe press ved å spille mot Spania eller noen andre lag, fordi dette er en del av livet mitt. Jeg har allerede gjort dette i mer enn ti år, så jeg har vent meg til det. Jeg kommer alltid til å kjenne et ansvar, men press? Ikke så mye, sier Portugal-kapteinen.

Les også: Ekspertene triller terning på semifinalistene

Med sine tre scoringer er Ronaldo delt toppscorer sammen med Mario Gomez, Mario Madzukic og Alan Dzagoev. Nå gjenstår det å se om han kan overliste samspilte spanjoler i kveld.

– Vi vet at kampen blir vanskelig, men vi er ett steg unna en stor finale, sier Cristiano Ronaldo.