London (TV 2 Sporten): Sky-rytteren møtte pressen tirsdag for å snakke om ambisjonene sine for årets Tour de France.

Den regjerende verdensmesteren vant den grønne trøyen i fjor. Men i år stiller ting seg annerledes.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

For det første er Skys hovedmål å vinne sammenlagt med Bradley Wiggins, noe som betyr mindre støtte til Cavendish i spurtene. For det andre vil Cav gjerne vinne landeveisrittet i OL på hjemmebane like etter Touren og forbereder seg på det også.

- Jeg tror ikke etappeseirer alene er nok til å vinne den grønne trøyen i år. Man må gå for mellomspurtene også. Jeg har ikke øynene på den grønne trøyen, for å være ærlig. Men det er naturligvis alltid en sjanse, sa Cavendish på pressekonferansen.

Dette er godt nytt for ryttere som Peter Sagan, André Greipel og José Joaquin Rojas, som alle er kandidater til grønn trøye.

- Jeg har andre mål enn Tour de France også. Det kommer til å bli en lang juli, slo Cavendish fast.

Les også: Nå kan du spille Tour de France-manager

Med OL-rittet i siktet også har han jobbet med å forbedre andre ting enn tidligere for å være rustet til et med klassikeraktig ritt. Cavendish er nå rundt fire kilo lettere enn normal matchvekt. Trenerne Tim Kerrison and Rod Ellingworth har fått superspurteren med på et mer vitenskapelig treningsregime. Noe han avviste tidligere fordi han ikke forsto vitsen.

Siden han vil mangle et spurttog på fem-seks mann, som han har hatt tidligere, tror ikke Cavendish at han blir like dominerende i massespurtene i Frankrike. Edvald Boasson Hagen blir en av to mann som skal få Cav i posisjon når det spurtes om seirer i år.

- Jeg har vist at jeg kan vinne uten opptrekstog, som i VM. Man trenger alltid en mann eller to til de siste 200 meterne - ingen kan gjøre det alene. Jeg kommer ikke til å dominere så mye som tidligere, men jeg vil være til stede.

Se nye TV 2 SPORT gratis her (åpent tilgjengelig i to måneder)

Mark Cavendish med pressekonferanse før Tour de France 2012. Nede til høyre sitter Jan Magnus Weiberg-Aurdal. (Foto: Pete Goding/Pa Photos)