Spissen Mark McCammon har gått til søksmål mot sin tidligere klubb Gillingham for det han mener er rasistisk behandling, skriver The Guardian.

33-åringen kom til Gillingham i 2008 og med sine 25 000 kroner i uken, var han klubbens best betalte spiller.

Han hevder i vitnemålet sitt at klubben nektet å betale hans private legeregninger da han prøvde å bli frisk etter skade. Han ble bedt om å bruke det offentlige helsevesenet for å bli operert for skaden.

– Ville bli kvitt meg
Samtidig ble en hvit spiller sendt til Dubai for operasjon på klubbens regning.

– Klubbformannen så på skaden min som en mulighet til å bli kvitt noen økonomiske forpliktelser, som lønnen min. Han foretrakk å tilby meg penger for å få meg ut av kontrakten fremfor å betale for behandlingen min og få meg tilbake på banen. Det var minst åtte måneder igjen av kontrakten min. Det var avgjørende at jeg fikk operasjonen så fort som mulig sånn at jeg kunne komme tilbake på riktig nivå til å spille med laget igjen, sa han.

Han saksøker klubben og formann Paul Scally for rasisme, kontraktsbrudd, usaklig oppsigelse og manglende utbetalinger.

Klubben avfeier beskyldningene på det sterkeste, men må møte i arbeidsretten i Ashford denne uken.

Les også: Tidligere Newcastle-spiller saksøkt for rasisme

Tvunget til behandling i snøstorm
McCammon fortalte at han måtte bli igjen fire timer lenger enn lagkameratene på treningsfeltet da han var skadet. Og trakk frem en episode hvor han og to andre mørkhudete spillere, Josh Gowling og Curtis Weston, måtte trosse snøstorm og komme til behandling for skade, mens to hvite lagkamerater som hadde halve avstanden å reise fikk beskjed om at de ikke trengte å komme inn for behandling på grunn av været.

Da trioen ba om å få slippe å komme inn i likhet med lagkompisene, fikk de beskjed om at de ville bli trukket to ukers lønn dersom de ikke møtte opp innen klokken 12.

McCammon konfronterte manager Andy Hessenthaler med det han mente var ulik behandling av mørke og hvite spillere, noe som fikk det til å rakne fullstendig for manageren.

Etter at han forlot Gillingham, har han hatt problemer med å få seg en ny klubb. Han hevder elleve klubber var interessert i ham, men det førte ikke frem med noen av dem.

– Agenten min ble fortalt av andre agenter at han gjorde en umulig jobb ettersom Gillingham Football Club drev en kampanje mot meg hvor intensjonen var å sabotere karrieren min, fortalte han.

McCammon spilte forrige sesong for Braintree Town og Sheffield FC utenfor ligasystemet. Han hadde også fire kamper på lån for Lincoln City.