Arsenal offentliggjorde tirsdag at de har sikret seg den franske spissen Olivier Giroud. Det eneste som gjenstår er formaliteter før overgangen er en faktum, opplyser klubben.

The Gunners skal ha innfridd utkjøpsklausulen i Girouds kontrakt på 113 millioner kroner.

Giroud blir hentet fra Montpellier, hvor han scoret 21 mål på 36 ligakamper forrige sesong. 25-åringen ble delt toppscorer og kom på årets lag i Ligue 1.

Rask prosess
Giroud fløy til London etter at Frankrike røk ut av EM i kvartfinalen mot Spania 23. juni. Mandag gjennomgikk han den medisinske testen på Arsenals treningsfelt, før han ble enig om de personlige betingelsene samme kveld.

Montpellier-president Louis Nicollin var tidlig ute med meldingen om at Giroud hadde funnet seg en ny arbeidsgiver, men den endelige bekreftelsen fra londonerne lot vente på seg frem til tirsdag formiddag.

– Vi er strålende fornøyd med å ha sikret oss Olivier Giroud, sier landsmann og Arsenal-manager Arsène Wenger.

– Han har en veldig fysisk tilstedeværelse og er eksepsjonell i lufta, i tillegg til glimrende arbeidsmoral. Han kommer til å gi oss en ekstra dimensjon i angrepsspillet neste sesong, fortsetter Wenger.

Årets spiller
Olivier Giroud slo igjennom på landslaget i november 2011 etter snaut halvannen sesong på Stade de la Mosson. Han var leid ut fra Grenoble til Tours FC hvor han spilte sammen med Laurent Koscielny, før han ble kåret til årets spiller i Ligue 2 sesongen 2009/10.

Les også:Her er EMs mest ettertraktede spillere

– Jeg er veldig glad for å komme til Arsenal og for å være en del av et av de store lagene i engelsk fotball, sier Olivier Giroud, og legger til at det alltid har vært en drøm å spille i Premier League.

Fra før har Arsenal også hentet Lukas Podolski fra FC Köln i dette overgangsvinduet. Dermed kan Nicklas Bendtners, Carlos Velas og Marouane Chamakhs dager på Emirates Stadium være talte.

Tror du Giroud blir en suksess i Arsenal? Avgi din stemme til høyre og grunngi meningen din i kommentarfeltet under.