Den norske luksusdesigneren Nina Naustdal (30) har den siste tiden markert seg blant kjendisene med sine designerkjoler. Fra den lille butikken sin i den eksklusive handlegaten Walton Street i London designer hun kjoler for jetsettere og arabiske prinsesser.

Eksklusivt design

Kjolene er fargerike «red carpet gowns» drysset med håndpåsydde Swarovsky-krystaller, blonder, høye splitter og dristige utringninger. Kjolen Nina hadde på seg i «Sommertid»-studio har en verdi rundt 19 000 pund, som tilsvarer den svimlende sum av 180 000 norske kroner.

– Den kjolen jeg har på meg nå er veldig spesiell på grunn av at alt er håndlaget i London. Alle stenene er Swarovsky og er håndsydd en og en. Det er alt håndarbeidet som er så spesielt med disse kjolene, forteller Nina Naustdal til Sommertid.

– Dette er jo en veldig eksklusiv kjole. Men jeg har jo også andre prisklasser og andre variasjoner. Jeg har nettopp lansert «Ready To Wear»-kolleksjon som er til mer hverdagslig bruk og som ligger på en helt annen prisklasse, sier hun.

Vil slå an i Norge

Foreløpig er det kunder fra Midtøsten som har lagt sin elsk på Ninas eksklusive kreasjoner. Men nå ønsker hun også at nordmenn skal iføre seg hennes kreative design.

– Jeg tror faktisk det er nordmenn som ønsker seg litt annerledes ting, og jeg tror nordmenn helt klart trenger nye ting på markedet, sier hun før hun legger til:

– Disse kjolene trenger man som regel en anledning til å bruke, men Ready To Wear-kolleksjonen, som er til mer dagligdagsbruk tror jeg kommer til å bli godt mottatt i Norge, sier designeren.

Les også: Ailo Gaup satser på en karriere som designer

Hard arbeid og modig

Nina mener det er hardt arbeid og troen på seg selv som er hemmeligheten bak den store suksessen. Hun er modig og er ikke redd for å ta sjanser.

– Hard arbeid kommer selvfølgelig først, sier hun og forteller at det er viktig å være deg selv og legge mye av deg selv i det arbeidet du gjør. Samtidig må man selvsagt skjønne hva andre vil ha.

– Jeg er veldig modig og liker å utfordre meg selv. Jeg er ikke redd for å ta sjanser. Derfor er jeg kommet dit jeg er i dag.

Allerede som liten startet Nina og designe kjoler sammen med bestemoren sin, som hadde en egen klesbutikk. Etter videregående valgte den ambisiøse jenta å satse på en designutdannelse på Esmod i Oslo. Deretter satte hun kursen for storbyen London hvor hun senere har bosatt seg. I mai i fjor åpnet hun sin første haute couture-butikk i London.