Frp leder Siv Jensen oppsummerte tirsdag det siste halvåret i politikken (Foto: Christofer Kjos Gabrielsen/TV 2)
Frp leder Siv Jensen oppsummerte tirsdag det siste halvåret i politikken (Foto: Christofer Kjos Gabrielsen/TV 2)

Siv har ikke gitt opp drømmen om å bli statsminister

– Det viktigste er ikke om statsministeren har dress eller kjole på, men at vi får en ny regjering, sier Frp-leder Siv Jensen.

Selv om Høyre-leder Erna Solberg er folkets favoritt til statsministerjobben, har ikke Frp-lederen gitt opp håpet om å bli etterfølgeren til Jens Stoltenberg.

– Det er det valgresultatet om et drøyt år som kommer til å avgjøre. Det eneste jeg vet er at jeg er Frps kandidat. For et par år siden så meningsmålingene annerledes ut, så det er mye som kan endre seg på et år, sier Jensen.

– Når du mener at det ikke spiller noen rolle om statsministeren har dress eller kjole, hvor mye betyr det hvilken farge det er på kjolen, eller hvem som har den på?

Frp har ved gjentatte anledninger gitt uttrykk for at dette ikke handler om posisjoner men om politikk. De som tror at Frp vil i regjering for å få titler og svarte biler de tar feil, sier Jensen til tv2.no.

Blir Siv Jensen statsminister? Si din mening nederst i artikkelen

LES OGSÅ: Erna mest populær

Vil ikke spekulere i styrkeforhold

Ved stortingsvalget i 2009 fikk Fremskrittspartiet 22,9 prosent av stemmene. Ved inngangen til sommeren viser gjennomsnittet av målingene viser at Fremskrittspartiet har 16,0 prosent av velgerne i ryggen, mens Høyre bare mangler en promille på å være dobbelt så store med 31,9.

– Nå er ikke vår hovedambisjonen vår å bli større enn Høyre, men at det blir flertall for en ny regjering. Vi har sett en gledelig utvikling på målingene de siste månedene. Jeg har tro på er at Frp er på vei til å hente tilbake en del velgere som satt seg på gjerdet. Politikk handler om tillit, det tror jeg vi er i ferd med å bygge, sier Jensen til tv2.no

– Men kan dere bli større enn Høyre?

– Jeg har ikke tenkt å spekulere i styreforholdet mellom oss og Høyre, sier Jensen.

LES OGSÅ: Skei Grande: – Vi går mot en ettpartistat

Vil ikke ha felles plattform

I likhet med Trine Skei Grande vender også Frp-lederen tommelen ned for at de borgerlige skal sette seg sammen og lage en felles regjeringsplattform før valget.

– Jeg synes det er en dårlig idé å utmeisle en plattform før valget, slik Erna Solberg har tatt til orde for. Det er viktigere å avklare regjeringsalternativ enn å bli enige om politikken, sier Frp-lederen.

Tirsdag oppsummerte hun det siste halvåret i politikken, med å konstatere at den sittende regjeringen virker sliten og har behov for avløsning. Hun mener opposisjonen har jobbet seg nærmere hverandre på svært mange politikkområder i Stortinget.

LES OGSÅ: Her er Trines 20 krav til en ny regjering

– De fire partiene på borgerlig side har jobbet seg sammen om felles innstillinger og representantforslag som viser at vi i sak etter sak klarer å jobbe oss nærmere hverandre. Men på en del områder er vi uenige. Der synes jeg at velgerne skal være med på å avgjøre hvilken retning de vil at en ny regjering skal gå, sier Jensen.

– Det vil være punkter hvor man ikke er enige, der det er naturlig at man går til valg på hver sine syn, slik at velgerne kan si sitt gjennom valg. Det er jo poenget med et demokrati. Om man tar vekk den muligheten, reduserer man interessen for valg. Å bli enige om noen overordnede punkter er viktig, så vil det som gjenstår bli avgjort av velgermakt, sier Frp-lederen.

LES OGSÅ: Borgerlig nei til Frps asylpakke

Vil ha klare svar

Fremskrittspartiet var tidlig ute med å signaliserer at de ønsket et bredt borgerlig regjeringsalternativ før neste valg. Frp-leder Siv Jensen er skuffet over at de andre partiene ikke er like klare.

– Jeg ble litt forvirret av Erna, og synes hun skaper uklarhet om hvilket alternativ hun egentlig ønsker når hun begynner å snakke om Bondevik-partiene og en ren Høyre-regjering. Jeg blir også litt forvirret av Trine Skei Grande og Venstre, mens KrF ennå ikke har tatt stilling. Frp har gjort det klart at vi ønsker et samarbeid mellom alle fire, sier Jensen.

LES OGSÅ: Her er Kristiansen & Strands terningkast til opposisjonen