I kveldens utgave av «Trude» på TV 2 forteller Hanne Krogh om oppveksten i Haugesund, og den lange reisen som har gjort henne til en av Norges mest populære artister.

Som barn opplevde hun at familien måtte snu på 50-øringene.

– Vi hadde ikke mye penger. Vi hadde ingen penger, egentlig. Etter hvert som jeg ble voksen fant jeg ut at jeg kanskje var den fattigste jeg kjente. Men jeg visste aldri det da, forteller Krogh.

Lykkelig barndom

Under oppveksten hadde hun et nært forhold til kvinnene i familien, spesielt til moren.

Jeg var kanskje var den fattigste jeg kjente

– Jeg visste aldri at vi ikke hadde noen penger. Jeg var lykkelig, og jeg lærte av moren min at klasse aldri handler om penger og posisjon - det handler om hvem du er som menneske, fortsetter Krogh.

Klassereisen

I Haugesund har hun fått en vei oppkalt etter seg. Det lå ikke akkurat i kortene i barndommen. Hanne ble mildt sagt overrasket da ordføreren fortalte henne om planene.

– Det var et av de mest absurde øyeblikkene i mitt liv! Jeg ringte til søsteren min og sa «Lisbeth, tror du jeg kan be om en tilgodelapp? Jeg vet ikke helt om jeg klarer å ta dette her».

Men søsteren ville ikke la Hanne trekke seg.

– Hun sa at jeg ikke fikk lov, at dette ikke bare var for meg. At jeg aldri representerer bare meg selv, men alle de sterke kvinnene som har gått foran meg og gitt meg styrke og mot, sier Hanne Krogh, som etter hvert aksepterte gesten fra Haugesund kommune.

Se intervjuet med Hanne Krogh i «Trude» på TV 2 kl. 21.40 i kveld!

Les mer om «Trude» på programmets hjemmeside.