Bård Flaarønning har vært Eskil Pedersens høyre hånd etter 22. juli. Nå er det slutt, skriver VG Nett.

– Det blir godt å gjøre noe annet. Jeg er ikke lei, men det er klart det har vært intenst det siste året, sier han til avisen.

Flaarønning har vært pressekontakt og politisk rådgiver for AUF-lederen. Nå blir han kommunikasjonssjef i organisasjonen MOT.

GIR SEG: Bård Flaarønning (t.h.) har vært Eskil Pedersens høyre hånd. Her hilser han på prins Charles 20. mars. (Foto: Lise Åserud)

– Flott tid

Generalsekretær Tonje Brenna annonserte sin avgang på sin Facebook-side mandag ettermiddag.

Brenna hadde det øverste ansvaret for gjennomføringen av sommerleiren på Utøya. Hun forklarte seg 9. maiunder rettssaken mot Anders Behring Breivik og var også en av de fem rammede som var plukket ut til å vitne under rettssakens siste dag.

Nå er hun klar for nye oppgaver, men vil ikke si noe om hva hun skal gjøre etter tiden i AUF.

– Jeg har hatt en fantastisk bra tid i AUF. Jeg har fått treffe masse spennende mennesker og jeg har jobbet med masse spennende oppgaver. Og så har det siste året vært tøft, men givende. Jeg føler meg egentlig bare klar for nye oppgaver og er veldig fornøyd med tiden jeg har fått i AUF. Jeg er klar til å gi alt et annet sted, sier Brenna til TV 2.

Se intervju øverst i artikkelen. Reporter: Stein Akre

Politikerfamilie

Trygve Gudmund Harlem Losnedahl tar over jobben som politisk rådgiver for Eskil Pedersen. Han er sønn av tidligere justisminister Hanne Harlem og nevøen til Gro Harlem Brundtland.

«Jeg gleder meg til å jobbe med deg - velkommen på laget! Må også rette en stor takk til verdens beste Bård Flaarønning for en fantastisk innsats for meg og hele AUF i ekstraordinære tider. Takk!» skrev Eskil Pedersen på Facebook fredag.