Golf er en populær fritidssyssel for mange fotballspillere, men ingen har tatt det så langt som West Hams Gary O'Neil.

Midtbanespilleren prøvde mandag å kvalifisere seg til British Open.

The Open spilles i år på Lytham St Annes Golf Club 15.-22. juli.

Spilte på hjemmebane
O'Neil var blant 118 golfspillere som spiller en regional kvalifisering på London Golf Club.

– Det er hjemmebanen min, så forhåpentligvis vil jeg føle meg ganske komfortabel. Jeg kjenner banen bra, men det er bare 18 hull og man må ha en god dag. Men du vet aldri, sa han til The Sun.

Bare tolv stykker gikk videre i kvalifiseringen og O'Neil var seks slag unna å gå videre. Han endte på en 43. plass i kvalifiseringen.

29-åringen har en drøm om å bli golfproff når han legger opp som fotballspiller.

– Jeg er realistisk nok til å vite at jeg må forbedre meg veldig dersom jeg skal bli proff når fotballkarrieren min er over, men det er definitivt noe jeg kunne tenke meg. Problemet mitt er i øyeblikket stabiliteten. De dårlige slagene mine kan gå nesten 50 meter feil og det koster deg umiddelbart to slag. Jeg tror ikke det er noe viktig som må endres. Jeg trenger bare tid til å trene, fortalte O'Neil.

Flere idrettsstjerner med golfsuksess
En annen tidligere West Ham-spiller, venstrebacken Julian Dicks, kom seg gjennom nåløyet og ble profesjonell golfspiller etter fotballkarrieren. Han prøvde også å kvalifisere seg til Europatouren, men endte sist i kvalifseringsturneringen han deltok i.

Tidligere Sunderland- og Burnley-spiller Stephen Grant spiller denne sesongen på Challenge-touren.

Dallas Cowboys quarterback Tony Romo holdt for to år siden på å kvalifisere seg til US Open, men måtte trekke seg fra den siste kvalifiseringsturneringen fordi den kolliderte med treningsleiren til Cowboys. Romo var da blant de 36 siste som kjempet om to plasser i US Open.