Slenger du pizzaen rett på esken enten for å kutte den opp eller for å bruke det som en tallerken, bør du slutte med det.

Pizzaesken har vært i kontakt med mye forskjellig på sin vei, og Stabburet fraråder folk å spise Grandiosa rett av pappen.

– Pappemballasjen er ment for å beskytte pizzaen fra den er produsert på fabrikken til den kommer hjem til forbruker. Den har vært i kontakt med mye forskjellig, og inneholder dessuten returfiberbasert råvare og trykksverte, sier kommunikasjonssjef i Stabburet, Inger Marie Ingdahl.

Les også: Putter du brødet rett i handleposen? Les dette

Hygieniske grunner

Dersom du en sjelden gang spiser rett av pizzaesken, utgjør det ingen enorm helserisiko, men det bør unngås av andre årsaker.

– Den viktigste grunnen til at vi ikke bør legge mat direkte på emballasjen, er av rent hygieniske grunner. Det er alltid sannsynlig at flere personer har tatt på en ytteremballasje, sier Ingdahl til TV 2 hjelper deg.

Varm pizza trekker ifølge Ingdahl lettere til seg stoffer den er i direkte kontakt med enn kald mat, men man bør generelt ikke legge noe mat på ytteremballasjen.

Se også: Dette inneholder egentlig kjøttet på den klassiske Grandiosaen

Stoffer man bør holde unna maten

– Emballasje laget av returpapp kan inneholde stoffer som ikke er skal komme i kontakt med maten. Dette vil variere fra emballasjeprodusent til emballasjeprodusent, sier Gry Holmbakken, seksjonssjef for produksjon og omsetning på Mattilsynets distriktskontor i Oslo.

Mattilsynet kan fortelle at all emballasje som brukes til mat, på generell basis ikke skal forurense maten.

– Emballasjen vil kunne bli forurenset på butikken og på kjøkkenet, men dette vil mest sannsynlig være ganske ufarlig, sier Holmbakken til TV 2 hjelper deg.

Les også: Finn ut hvor hjemmelagd Grandiosa «hjemmelagde» egentlig er

Slik bør du servere pizzaen

For at pizzaen skal bli best mulig, har Stabburet et godt tips til hva man bør gjøre.

– Vi anbefaler å la pizzaen hvilke ett til to minutter på rist før den legges over på et skjærebrett eller fat. Da blir den aller best, sier Ingedahl til TV 2 hjelper deg.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter