Halse mener en næringsminister fra SV ville gjort en langt mer aktiv norsk industri en den politikken som føres i dag.

– Fint at flere vil overta ministerposten

Det er kritikk statsråd Trond Giske tar helt med ro.

– Jeg synes det bare er hyggelig at flere av de rødgrønne partiene ser næringsdepartementet som så viktig at de har lyst til å overta, sier Giske til tv2.no.

– Jeg inviterer gjerne SU til å komme med gode innspill til næringspolitikk, fortsetter han.

Halse, som ble valgt som leder for SU på landsmøtet mandag kveld, reagerer på at Norge flagger mye av industriproduksjonen ut av landet og at det satser for lite på å sikre norsk industri.

– Land i Europa opplever store kriser fordi de har sluttet å produsere varer selv. Vi må nå ta den norske produksjonen tilbake og begynne å produsere varer som verden trenger, sier Halse til tv2.no.

LES OGSÅ: Andreas Halse (25) blir ny leder i Sosialistisk Ungdom

Føyer seg ikke for SU

På en pressekonferanse om norsk industri mandag brukte Giske mye tid på å fortelle at det går utrolig godt i Norge.

– Vi har en sysselsettingsvekst, siden den rødgrønne regjeringen overtok, på over 300.000 flere i arbeid. Det er den sterkeste sysselsettingsveksten i Norge noensinne. Også i industrien og privat næringsliv går det godt. To tredeler av arbeidskraft er skapt i privat sektor. At det skjer midt under den største europeiske krisen på 70 år viser at vi lykkes, forteller statsråden og fortsetter:

– Så store statlige oppkjøp av private bedrifter står ikke på vår dagsorden, selv om SU ønsker det.

Giske vil derimot ikke kommentere utsagnet fra den påtroppende SU-lederen når han sier at det kan virke som næringsministeren er mer opptatt av å posisjonere seg for å bli Ap-leder enn han er for å gjøre noe bra for norsk industri.

LES OGSÅ: SV-ungdom vil vrake Giske