BMW M3 er noe av det morsomste som finnes på fire hjul! I tillegg er det solide biler. Illustrasjonsbilde.
BMW M3 er noe av det morsomste som finnes på fire hjul! I tillegg er det solide biler. Illustrasjonsbilde.

BMW M3: Fantastisk bil - men vær OBS!

Det ikke alt med BMWs legendariske sportsbil som er like hyggelig.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny

Jeg har litt greie på bil, men lurer på om BMW M3 er bra nok bil, og hvis den ikke er det så tenkte jeg på å skaffe meg en Ford Mustang GT eller en Volvo.

Mvh. Marius

Benny svarer:

Hei Marius!

Noen kjøper kulere biler enn andre - og BMW M3 er virkelig noe av det mer morsomme du kan skaffe deg. I fjor var det stor fest - da nettopp denne legendariske modellen rundet 25 år. Og det må sies at M3 virkelig er i sin beste alder.

LES OGSÅ: BMW M3: Det ble ikke tøffere enn dette

Du skriver ikke om du vurderer ny eller brukt bil. Men det jeg kan si på generell basis, er at ingen av disse bilene, nye eller brukte, er redde for å brukes. Her har BMW laget sportsbiler som tåler å kjøres akkurat slik du har mest lyst til - hardt.

Bakhjulstrekk, store motorer, perfekt balanse og ganske diskret styling har bidratt til å sikre M3-en en status som noe av det ypperste på fire hul.

Har du råd, og tenker å kjøpe en ny, har du i utgangspunktet lite å frykte. Tar du godt vare på den, og følger serviceintervallene, har du en svært underholdende og morsom bil i lang tid.

Vær imidlertid oppmerksom på at HVIS noe skulle gå galt, så koster det mer enn på en vanlig BMW 3-serie å fikse det. Det er greit å sette av litt penger til uforutsette utgifter ... Forsikringen er også på den dyre siden.

Hvis planen er å handle brukt, ville vi elegant styrt unna ombygde prosjekter. Det finnes noen som gjør det skikkelig, også her i Norge, men ofte er det dessverre ikke sånn. Derfor ville vi ikke tatt den sjansen.

Siste generasjon M3 har over 400 hk - og er en skikkelig råtass. Om ikke så alt for lenge blir den nok imidlertid erstattet. Vann i munnen, sier du?
Siste generasjon M3 har over 400 hk - og er en skikkelig råtass. Om ikke så alt for lenge blir den nok imidlertid erstattet. Vann i munnen, sier du?

Ford Mustang er forresten heller ikke noe dårlig alternativ. Den følger noe av den samme oppskriften - som bakhjulstrekk og stor motor - men så stopper også likhetene.

Dette er en helt annen maskin - men kan nok være vel så morsom likevel. Herlig lyd og et langt mer ruvende design, gjør at denne legges bedre merke til i trafikkbildet.

I svingene har den ikke sjans til å holde BMW-en - og hvis du kjøper ny, vil nok prisen synke raskere enn den tyske motparten.

Brukt Mustanger er imidlertid billige og gir mye bil for pengene. Ikke er de alt for dyre å forsikre eller å skru på heller.

Så oppsummert kan jeg vel konkludere med noe slikt: BMW M3 er absolutt "bra nok". Spørsmålet er nok heller hvilke egenskaper som er viktige for akkurat deg. Vil du virkelig synes og høres - kan Mustangen være et bedre alternativ.

LES OGSÅ: Ford Mustang Shelby GT350: En tykkfallen Mustang

Ja, du nevner forresten Volvo. Akkurat nå har jo de en S60 T6 som kanskje er nærmeste konkurrent i denne klassen, eller R-en fra forrige generasjon.

Men den virkelig rosinen i pølsa, som kommer til å parkere både M3-en og Mustangen, er jo den kommende S60 Polestar.

En Volvo som har superbilytelser! Dette er det mange som ventet lenge på. S60 Polestar - du er hjertelig velkommen.
En Volvo som har superbilytelser! Dette er det mange som ventet lenge på. S60 Polestar - du er hjertelig velkommen.

DEN har vi en stygg mistanke om at mange bilinteresserte kommer til å sikle ukontrollert etter denne sommeren ...

LES OGSÅ: Volvo S60 Polestar: Glem alt du trodde du visste om Volvo

Del med Facebook-vennene dine

Stasjonsvogna for deg som har lyst på racerbil:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: