Nederlands EM endte med tre strake tap og fiasko, og en av spillerne som måtte tåle mest kritikk for sitt spill var Robin van Persie. Arsenal-spissen skulle skyte de oransje til EM-suksess, men scoret kun én gang på tre kamper.

Les også: Fem nederlendere på Alsakers flopplag

Van Persie ble foretrukket på topp i stedet for Klaas-Jan Huntelaar, som ble toppscorer i hele EM-kvalifiseringen, men Arsenal-spissen endte opp som en av lagets største hoggestabber. Nå tas van Persie i forsvar av sin egen klubbtrener Arsène Wenger.

- Robin fortjener mer hyllest enn det han får i Nederland. Robin van Persie var den beste spissen i dette Europamesterskapet. Han er mye bedre enn spissene fra de andre landene og bedre enn Huntelaar, uttaler franskmannen til den nederlandske avisen De Telegraaf.

Wenger mener Arsenal-kapteinen har vist seg fra en positiv side i mesterskapet.

- Jeg så alle hans kamper. Hvis du ser på løpene han gjorde og pasningene han foretok, så var alt veldig bra. Han satte ikke alle sjansene sine, men det kommer av at han var sliten, analyserer Arsenal-manageren.

Robin van Persie mot Portugal (Foto: PATRICK HERTZOG/Afp)

Ser alle kampene
Wenger ser alle kampene i mesterskapet, og mener at det er en viktig del av det å være manager.

- Jeg har gjort det siden 1982. Jeg synes det er uprofesjonelt ikke å være her. Jeg ser ser på fotballens utvikling og jeg ser også på mine egne spillere. Det er viktig å se hvordan de reagerer på ting når de representerer landet sitt. Hvis de blir byttet ut og reagerer annerledes overfor trenere sin, er det interessant å se en annen side, sier Wenger.

Hva synes du om Wengers uttalelser? Er du enig med franskmannen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!