boasson000000
boasson000000

Sky har planlagt Edvald-show på de første Tour-etappene

Kjører for Boasson Hagen-seier på 1. og 3. etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour de France direkte på TV 2 og TV 2 Sumo fra 30 juni!

På en pressekonferanse søndag gikk Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen gjennom Sky-rytterens plan for Tour de France, og dersom storlaget lykkes kan det bli en svært morsom Tour-innledning sett med norske øyne.

– Det er prolog i Liege på 6,1 kilometer, og så er det to etapper i Belgia. Allerede på første etappe er det en liten bakke opp til mål. Der vil laget kjøre for Edvald. Så har vi etappe to. Det er en sprintetappe, sannsynligvis for Mark Cavendish. Etappe tre blir nok for Edvald igjen, så det blir forhåpentligvis Edvald-show i de første fire dagene, sier Arvesen, og spør Boasson Hagen:

– For du skal vel kjøre fullt på prologen, regner jeg med?

– Ja. Det blir full fres, sier Boasson Hagen.

– Det blir tøft, det er mange konkurrenter på prologen. Men forhåpentligvis passer den bra, sier han.

Les også: Én uke til Tour de France - slik vurderer Mads Kaggestad favorittene

– Skal ta alle sjansene jeg kan få
Og Boasson Hagen lover å ta vare på de sjansene han får.

– Det kommer helt an på laget, men jeg har muligheter til å kjøre for egne sjanser og jeg skal gjøre hva jeg kan for å ta topplasseringer og ta alle sjansene jeg kan få, sier han.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Utover Touren er det imidlertid usikkert hvor mange sjanser nordmannen får. Mye kommer an på hvordan det går med lagets stort sammenlagthåp Bradley Wiggins. I fjor krasjet han ut av Touren, noe som ga ekstra muligheter til Boasson Hagen. I tillegg vil det på de sprintetappene kjøres for Mark Cavendish.

– Det er utfordringer med en del etapper som forhåpentligvis ender opp som spurtetapper, som er for Mark Cavendish. Det er en del sidevind den første uken, og så er det en bakkefinish på sjuende etappe, sier Arvesen.

– Utover så vil det variere. Mye vil handle om å beskytte Bradley Wiggins, så han ikke taper tid i sammendraget. Og hele tiden må vi vurdere hva som skjer under løpet. Man kan planlegge i et halvt år, men vi så i fjor at det er utrolig mange ting som kan skje, fortsetter han.

Les også: Dette stortalentet vil vippe Cavendish av spurttronen

– God muligheter for Edvald i gult
Arvesen tror likevel Boasson Hagen vil få muligheter mot slutten, selv om Wiggins skulle sitte i gult.

– Mot slutten i fjor var det mange muligheter for Edvald fordi Bradley gikk ut. Det er selvfølgelig noe vi håper ikke skal skje i år, men den dukker garantert opp muligheter med slutten av Tour de France. Men det kommer selvsagt an på hvordan det går med Bradley. Sitter han i gult så sier det seg selv at det blir mindre muligheter for Edvald, sier han.

– Jeg vet det blir tøff jobbing utover for Bradley, men da er det viktig å ta de muligheten man kan i starten, Boasson Hagen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

Og tar han de muligheten, så kan det bli svært så gøy å være norsk.

– Jeg tror det er gode muligheter for å se Edvald i gult tidlig i Touren i år, med en god prolog, sier Arvesen.

– Det er bra hvis det skjer, ler Boasson Hagen.