Tor Endresen (53) er begjært konkurs av kemneren i Bergen. Ifølge kjennelsen skylder den kjente bergensartisten nå 1,2 millioner kroner i ubetalt forskuddsskatt og restskatt, samt renter og gebyr. Det ble holdt rettsmøte 13. juni, men Endresen selv var ikke til stede.

– Jeg fikser dette

– Dette skal løse seg. Jeg er et klassisk finanskriseoffer. Året 2012 blir kanskje mitt travleste år rent jobbmessig på svært lenge. Jeg går på med friskt mot, sier Tor Endresen til Bergensavisen (BA) lørdag.

Tor Endresen var ved en tidligere anledning begjært konkurs, men saken ble utsatt og senere trukket under henvisning til at han skulle betale 400 000 kroner innen en gitt frist. Endresen skal bar eha betalt inn halvparten.

– Jeg hadde en skattesak i 2008. Den skulle løses gjennom å selge mitt store hus og kjøpe et mindre. Samtidig brøt finanskrisen ut. Og jeg ble sittende med to fulle husleier i ett år. På den tiden skulle jeg også trappe ned turnevirksomheten og jobbe som underholdningsansvarlig på Banco Rotto. Men der ble de rammet av samme krise. To ulykksaligheter på én gang, forklarer Endresen overfor avisen.

Det har ikke lyktes «God kveld Norge» å komme i kontakt med Endresen lørdag formiddag.

Les også: Tor Endresen i dyp sorg

– Pengene kommer

Det ballet på seg, og Endresen er nå slått personlig konkurs. Likevel er han optimistisk.

Han forteller at han har et svært godt år foran og bak seg. Han har to albumutgivelser til høsten, samtidig som han skal medvirke i NRKs «Stjernekamp». I tillegg venter en langt juleturné.

– Pengene vil komme inn, forsikrer Endresen.

Mandag 20. august blir det skiftesamling i Bergen tingrett. Boet hans er nå tatt under behandling som konkursbo.

Les også: – Det måtte jo skje en gang

Gikk ned 15 kilo

Tidligere har Endresen fortalt «God kveld Norge» at han tok av ti kilo under «Skal vi danse» 2008, men at de fleste kiloene kom tilbake igjen da han var ferdig i programmet.

Men - da han senere pakket sekken og ble med i TVNorges «71 grader Nord», raste kiloene av igjen.

– Jeg gikk ned til sammen 15 kilo og på det minste veide jeg 79 kilo. Og det mest utrolige var at vekttapet også førte til at andre, konkrete helseplager også forsvant. Tidligere slet jeg både med snorking og vond rygg, men det ble helt plutselig borte. Snakk om bonus! sa Tor.

Les mer: Slik gikk Tor Endresen ned 15 kilo