- Vi reiser til Italia søndag. Tarik skal ned for å se på forholdene i Pescara. Sannsynligvis blir ingen papirer skrevet under nå, og ingen avtale er heller i boks, sier Elyonoussis agent, Tore Pedersen, til f-b.no.

Til Heerenveen som 20-åring
Tarik Elyonoussi har som kjent prøvd lykken i utlandet tidligere. Etter to meget gode sesonger i Tippeligaen, ble Elyounoussi solgt til Heerenveen. Tarik scoret i debuten, men oppholdet ble imidlertid ikke så vellykket som de fleste hadde trodd. I 2010 ble han lånt ut til Lillestrøm og i 2011 var han tilbake i Fredrikstad-trøya.

Les også: – Löw vraker EM-toppscoreren mot Hellas

Funnet tilbake formen i FFK
Der fant Elyonoussi tilbake til taktene som hadde gitt ham utmerkelsene som «årets unge spiller» to år på rad - den første utdelt av NISO, den andre av NFF. Nå har Elyounoussi modnet og har i det siste prestert meget godt i landslagstrøya også. Denne gangen tror Elyounoussi at han er mer klar for en overgang til en utenlandsk klubb.

Les også: I år kan du glemme strandferien

- Det er viktig at det er en bra klubb for meg med tanke på min videre karriere, ikke minst med tanke på landslaget. Derfor tror jeg det er fint å reise ned å se på forholdene, sier Tarik til FB i ettermiddag, sier Elyounoussi til f-b.no, og fortsetter:

- Jeg har vært utenlands før, og vet hvor viktig det er med førsteinntrykket. Derfor tror jeg det blir enklere nå å gjøre et rett valg.

Sportssjef Joacim Jonsson bekrefter at Pescaras Sportsdirektør Daniele Delli Carri har henvendt seg til FFK sent fredag ettermiddag vedrørende kjøp av Tarik Elyounoussi, skriver FFK på klubbens hjemmesider.