FUNNET DØD: Kirsti Slinning ble funnet død på balkongen tilhørende dette rommet på Hotel Alexandra i Molde i oktober i fjor. (Foto: Pål Bakke /  TV 2)
FUNNET DØD: Kirsti Slinning ble funnet død på balkongen tilhørende dette rommet på Hotel Alexandra i Molde i oktober i fjor. (Foto: Pål Bakke / TV 2)

Skulle gjøre det slutt med kjæresten – ble drept på hotellrom i Molde

Mann dømt til tolv års fengsel for hotelldrap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Romsdal tingrett har dømt en 58 år gammel mann til fengsel i 12 år for forsettlig drap på ålesundskvinnen Kirsti Slinning (53) på Aleksandra hotell i Molde natt til 12. oktober i fjor.

Slinning døde av kvelning og drapshandlingen skjedde på balkongen på Slinnings hotellrom.

LES OGSÅ: Kvinne funnet død på hotellrom i Molde

Slinning og drapsmannen hadde et kjæresteforhold og begge var på konferanse i regi av Fagforbundet da drapet skjedde.

molde hotell (Foto: Per Christian Dyrø)

I dommen blir den 58-år gamle mannen beskrevet som en kontrollerende og sjalu mann, som ikke likte at kjærestene hans hadde kontakt med andre når de var ute sammen.

Kvelden drapet skjedde, har flere vitner beskrevet den dømte mannen som irritert og sint. Slinning hadde to ganger tidligere gjort det slutt med den dømte, da hun ikke ville ha det slik i forholdet sitt.

LES OGSÅ: Krever 14 års fengsel for hotelldrap i Molde

Begge gangene hadde de blitt sammen igjen, men drapskvelden ville hun gjøre det slutt igjen på grunn av oppførselen hans.

De gikk sammen opp på hotellrommet som de delte, like før midnatt. Om Slinning noen gang sa at hun ville gjøre det slutt er ikke kjent, da 58-åringen hevder han ikke husker noe før neste morgen.

Det var en gjest på rommet under der drapet skjedd som varslet hotelledelsen. Vedkommende våknet av et voldsomt bråk, og da han gikk ut på altanen hørte han en kvinne som ropte etter hjelp.

Når de ansatte på hotellet hadde lokalisert hvor ropene om hjelp kom fra, tok de seg inn på rommet og fikk se at 58-åringen satt over Slinning. En av de rev 58-åringen vekk fra Slinning, og politiet ble tilkalt.

LES OGSÅ: Tiltalt husker ikke drapsnatten

De gikk bare ti minutter fra Slinning og den dømte gikk inn på rommet, til hotellpersonalet var på rommet.

Slinning ble erklært død kort tid etterpå.

Retten beskriver det som et brutalt drap, med massiv bruk av stump vald, og har altså dømt han til 12 år i fengsel, samt at han må ut med 400.000 kroner i oppreisning til de etterlatter etter Slinning, samt 74.000 kroner i erstatning.