Erna Solberg (Foto: NTB Scanpix)
Erna Solberg (Foto: NTB Scanpix)

Erna mer populær enn Jens

For første gang vil flere ha Erna Solberg som statsminister enn Jens Stoltenberg.

Ved inngangen til sommeren ligger Høyre på 32,0 på tv2.nos gjennomsnitt av målingene, mens Arbeiderpartiet har 30,4 prosent.

– Jeg må kunne drømme om at vi blir størst, men summen av oppslutningen til de borgerlige partiene er viktigere enn hvilket parti som blir størst ved valget neste høst, sier Høyre-lederen til tv2.no.

– Veldig hyggelig

En såkalt robopoll-måling InFact har laget for VG viser at 46,2 prosent av de spurte mener Erna Solberg bør bli statsminister etter stortingsvalget neste høst, mens 42,1 prosent svarer Jens Stoltenberg.

– Dette er en veldig hyggelig tillitserklæring og det viser at stemningen er i ferd med å skifte, sier Høyre-lederen til avisen.

En robopoll-måling er laget med automatiske talemaskiner, i motsetning til ordinære meningsmålinger som lages ved personlige telefonintervjuer.

LES OGSÅ: Ny TV 2-gallup: Beste tall for Høyre på 88 år

Sentrum-Høyre

Målingen viser at 28,5 prosent av de spurte ønsker en regjering bestående av Høyre, KrF og Venstre etter neste valg.

Et regjeringsalternativ med alle de fire partiene på borgerlig side støttes av 20,1 prosent, mens 17,2 prosent vil ha en regjering med Høyre og KrF.

LES OGSÅ: Jens Stoltenberg: – Rødgrønt eller helblått

Folk tror Erna vinner

I mai viste TNS Gallups statsministermåling for TV 2 for første gang at et flertall av de spurte tror Erna Solberg blir statsminister etter neste stortingsvalg. En måned senere var et knapt flertall for Solberg blitt til et klart flertall, på en måling laget i forbindelse med partilederdebatten.

Statsministermaaling juni 2012 (Foto: TV 2)
Statsministermaaling juni 2012 (Foto: TV 2)