Mario Balotellis navn har igjen dukket opp i en rasismesak. Denne gangen er det imidlertid i hans eget hjemland det er oppstandelse.

Politikeren Paolo Ciani, som representerer partiet Framtid og frihet for Italia, la ut et manipulert bilde på sin Facebook-konto, der Balotelli står i Italia-drakt mens han bøyer seg ned for å høste kål.

– Han gjør forseelser verdig røde kort, scorer og kjefter mot benken så de må tvinge ham til å ti stille. Denne klovnen bør gå og jobbe på jordene, skrev Ciani da han postet bildet.

Les også: Her får Balotelli munnkurv fra lagkameraten for trenerrefs

La ut «bevis» på at han ble feiltolket
I Italia jobber mange immigranter fra Afrika og Sør-Amerika som innhøstingsarbeidere, og Ciani har blitt beskyldt for rasisme etter at han la ut bildet.

Den kritikken forstår Ciani lite av, og derfor har han lagt ut et bilde der han er avbildet sammen med en mørkhudet person.

– Det beste svaret på den påståtte rasismen, skriver han. Det er for øvrig en taktikk også Sepp Blatter har tatt i bruk. Han poserte med det sørafrikanske FIFA-medlemmet Tokyo Sexwale da han fikk rasismekritikk.

Blatter ble mødt av massiv kritikk, og en kan vel spørre om Cianis taktikk er den riktige. Men politikeren står på sitt.

– Det jeg gjorde var å komme med en fotballmessig kommentar. Jeg fremhevet hvordan Balotelli hadde gjort noe som kunne fått ham utvist – så kom reaksjonen etter scoringen, som gikk så langt at en lagkamerat måtte holde hånden sin foran munnen hans, sier Ciani ifølge The Sun.

– Er venn med Asamoah, som er mørkere enn Balotelli
Før han bruker en Udinese-spiller for å eksemplifisere at han umulig kan ha ment Balotelli-bildet rasistisk.

– Jeg er venn med Kwadwo Asamoah, som er mørkere enn Balotelli, men han har aldri blitt pepet ut. Det er fordi han er en mann. Som sagt så kom jeg bare med en fotballmessig kommentar, sier han.

Hva sier du? Kjøper du politikerens forklaring?