Sommerferien har startet og onsdag ble «Allsang på grensen»-sparket i gang på Fredriksten Festning i Halden av Katrine Moholt og hennes medprogramleder for dagen, Vinni.

Sendingene går på TV 2 torsdager klokken 20:00, men fikk du ikke nok av artistene kommer «God kveld Norge» hver torsdag til å ta den med backstage og slå av en prat med artistene som du får se på scenen.

Denne uken var det artister som Halvdan Sivertsen, Hanne Sørvaag, Maria Haukaas Mittet, Venke Knutson, Torsten fra MGP-junior og ikke minst, Madcon som hadde med seg Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus som kom som en stor overraskelse for publikum.

Les også: Halvdan og Vinni skal skape «Allsang» side ved side

På scenen sammen

De kunne bland annet fortelle at deres samarbeid har vært hemmelig i noen måneder og at

– Det var vanskelig å holde kjeft, i hvert fall for min del, men vi klarte å holde munn, forteller Tshawe.

Les også:Sammen på scenen etter «Moccamann»-skandalen

Nytt publikum

Halvdan Sivertsen fikk under årets første «Allsang» spille låten «Sommerfuggel i vinterland» sammen med Vinni etter suksessen i «Hver gang vi møtes».

Første gangen han hørte Vinnis versjon av låten hans, ble han rørt til tårer, og nå forteller han er meget takknemlig for Vinnis tolkning av låten.

– Jeg synes versjonen hans er veldig fin altså! Det er veldig morsomt at den har blitt et slags folkeeie, og at vi har fått revitalisert denne låten. Det er veldig gøy altså! Jeg har brukt denne sangen mange ganger så for meg er det en veldig viktig sang. Så det er veldig hyggelig at den nå har nådd et helt nytt publikum igjen, så det er flott, forteller Halvdan.

Les også:– Vi vil bare se han eller ta på han

Kapret bandet til Åge Aleksandersen

Torstein Snevik er bare 12 år men har allerede blitt en stjerne i Norge.

I 2010 vant han MPG-junior med låten «Svikter aldri igjen», og den unge gutten fra Surnadal fortalte gledelig om planene fremover og hans store forbilde.

– Åge Aleksandersen altså, han er helt konge, smiler 12-åringen.

– Jeg er ute på turné med bandet hans i sommer da, og en til. Så jeg har fått låne bandet hans og det er kjekt, sier han

– Du har rett og slett stjålet bandet til Åge Aleksandersen?

– Ja, jeg har det, sier han og ler.

De har møttes flere ganger og Torsten er imponert over alt det Aleksandersen har fått oppleve i sin karriere.

Første gang de møttes snakket de mye sammen om livet på turné og i rampelyset.

– Det som var så gøy er at han også har lært meg ganske mye. Han fortalte om ting som han hadde gjort og sånn, så vi pratet mest om opptredener og ting som vi har gjort da, opplevelser. Det er gøy å høre på hva han har drevet med, for det er ganske mye, sier han fornøyd.

Les også:Her er 90-tallsstjernens comeback-låt

Minner fra barndommen

Venke Knutson fikk synge «forelsket i læreren» sammen med Torstein og kunne til «God kveld Norge» fortelle om sitt beste sommerminne fra sin egen barndom.

– Bilferie! Jeg vokste opp i en familie med tre søstre og jeg er den minste av de. Og jeg syntes det var helt topp å reise på bilferie ned i Europa med mor og far foran og meg i midten bak og med to søstre på hver side, lårene kom inntil hverandre og de skreik og ja ... For meg, de har nok litt traumatiske opplevelser rundt det, men jeg synes det var helt topp!, smiler sangerinnen.

Men også sommerens måltider har satt seg godt ved minnet.

– Alle disse måltidene ute! Lapper på ei takke og masse jordbærsyltetøy! Masse gode ting, sier hun.

Les også: Måns Zelmerlöw: – Klarer Fredrik Skavlan det, skal vi klare det

Klar for neste show

– For et avspark! Herlighet! dette er jo mer spennende og mer moro enn alle fotballkampene som skjer om dagen til sammen, sier programlederen fornøyd!

– Altså, jeg veit jo hva vi har i vente. Så jeg vet at vi kommer til å levere også i år. Jeg er veldig fornøyd altså og vet at vi har utrolig mange kule artister som venter på å få rocke festningen her. Det er veldig kult!

Selv om første show akkurat har startet, er det ikke for tidlig å tenke på neste ukes program.

– Lars Erik og Plumbo kommer tilbake igjen. Tone Damli og Eric Saade kommer med sin sexy duett. Elvira Nikolaisen og sammen med meg skal Øystein Dolmen være programleder, så da skal vi synge Knutsen og Ludvigsen!, forteller Katrine.

Les også: Strålende seertall for «Allsang på grensen»

tsh

– Tar understellet til Tone Damli!?

Tone Damli, ble nylig forlovet med sin Aksel Hennie, men neste uke står hun altså på scenen sammen med Eric Saade.

Deres duett skapte rykteflom i Sverige om at de to var blitt et par, og når reporteren ikke helt klarer å ordlegge seg rett og sier;

– Du tror ikke Eric Saade kommer til å ta under..., sier reporteren mes Katrine ikke er treig på å bryte inn og lage humor av det hele,

– Om Eric Saade kommer og tar understellet på Tone var det det du sa Ine? fysjda, ler Katrine.

– Nei, sveiper..altså, sier reporteren mens hun prøver å ro seg i land.

– Sveiper over henne? Ja, det spørs da! En liten trekant mellom Eric, Aksel og Tone. Det kan jo bli spennende, sier programlederen spøkefullt.

– Vi så jo i dag at Tshawe kastet seg over både den ene og den andre, til og med en fotograf. Så her kan alt skje, sier Moholt.

Les også: Fansen raser mot MPG-Eric Saade

Vil du være publikum på «Allsang på Grensen»? Bestill billetter her!

Her finner du oversikten over alle artistene som du i år kan få oppleve på Fredriksten Festning:

Her er Katrine Moholts medprogramledere i «Allsang på grensen»