Musikkvideo regissør Reinert «Ray Kay» Olsen har gjort braksuksess i Hollywood og har laget videoer for verdens største stjerner. Han har blant annet jobbet med Justin Bieber, Britney Spears, Lady Gaga og Beyoncè, Videoene hans er sett over en milliard ganger på YouTube.

Han har regissert Bieber videoen «Baby» som er tidenes mest sette video på Youtube.

Nå er stjerneregissøren på snarvisitt i Norge for å drikke Solo, spise Kvikk Lunsj og treffe venner.

– Jeg savner jo Norge, det føles veldig riktig å være hjemme og treffe nordmenn, forteller han til «God Kveld Norge»

Den 33 år gamle Haugesunderen forteller at det han liker best med Norge er mentaliteten.

– Nordmenn er verdensmestere i å holde bena godt planten på jorden, vi har utrolig gode verdier. Jeg har mye mer til felles med nordmenn enn jeg har med amerikanere. Det er lettere å finne en felles plattform med nordmenn, det er enklere å finne tonen.

Les også:Stjerneregissør Ray Kay hadde hemmelig pakt med programleder

En farlig bransje

Regissøren har ingen planer om å flytte tilbake til Norge med det første, men er klar på at hjulene må holdes i gang i Hollywood for at sukseen kan fortsette.

– Jeg jobber i en farlig bransje, hvor det er mye styr med å holde ballen i gang. På et tidspunkt kan det jo godt hende at jeg ikke klarer å holde denne ballen i gang, og at det stopper opp.

Er du redd for den dagen?

– Jeg er jo det. Jeg fikk en støkk i 2007. Da gikk det syv måneder uten at jeg fikk booket en eneste jobb. Da forsto jeg at dette er noe som kanskje ikke varer for evig, sier han til «God Kveld Norge».

Ray Kay forsto at han måtte prøve noe nytt for å fange publikums oppmerksomhet igjen, og lot seg inspirere av Madonna.

– Hvis man ser på karrierene til noen av de som har klart å holde seg på topp, som Madonna, så ser man jo at hun gjennom hele karrieren har forsøkt å flørte med nye trender og nye typer visuelle uttrykksformer og hun har hele tiden vært flink på det, og relansert seg selv om igjen om igjen. Så når jeg merket at det gikk sakte ble jeg inspirert av det, og tenkte at jeg måtte fornye meg.

Les også: Stjerneregissør Ray Kay: – En musikkvideo som ikke får noen oppmerksomhet er en fiasko

En lang vei

Ray Kay er basert i både Miami, Los Angeles og New York. Men veien har ikke alltid vært like lett.

– For min del har det aldri vært lett, det har vært mange perioder det har vært vanskelig. Jeg har måttet jobbe knallhardt for å holde ballen i gang. Man vet jo aldri om dette er noe man kan holde på med for evig. Men foreløpig synes jeg dette her er gøy og forhåpentligvis varer det et par år til.

– Du er jo superkjendis i Norge?

– Hæ, er jeg det? Jeg er jo sjeldent i Norge, og jeg merker egentlig aldri at noen kjenner meg igjen. Det var veldig morsomt i dag, da var jeg på butikken kom en kar jeg aldri har sett før bort til meg, hiver opp labben og bare «Hey!», det var veldig rart.

Regissøren forteller at han aldri opplever slikt i USA.

– Det er absolutt ikke sånn at folk kjenner meg igjen på gata.

– Føler du deg som en kjendis?

– Neineinei, ler han. Jeg vil hverfall ikke beskrive meg som en kjendis, og legger til at han heller ikke er så opptatt av kjendisstatus.

– Det som er moro er jo om folk kan bli inspirert av det jeg gjør, om jeg kan få folk til å tenkte stort og følge drømmene sine.Man kan jo lure på hvordan det er å komme seg fra lille Haugesund til Hollywood. Det virker som et veldig stort sprang, men det tok veldig lang tid og jeg har jo bare tatt små steg på veien. Forhåpentligvis kan folk se min historie og inspireres av den.

Les også: Britney Spears takker norske Ray Kay