Sykkel1 (Foto: Laurent Rebours/Ap)
Sykkel1 (Foto: Laurent Rebours/Ap)

Sky-laget er bekreftet: – Boasson Hagen blir hovedopptrekkeren til Cavendish

Men ingen Tour de France-tur for Lars Petter Nordhaug.

Sky tok torsdag ettermiddag ut sin nimannstropp til Tour de France.

Som ventet blir Bradley Wiggins kapteinen og mannen for sammendraget, mens Mark Cavendish skal jakte triumfer på de flatere etappene.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

Nordhaug vraket
Lars Petter Nordhaug fikk ikke plass denne gang, noe han heller ikke hadde troen på.

– Det var som forventet. Jeg hadde ikke forventet å være med. Jeg vet ikke en gang hvem som er tatt ut.

– Fikk du beskjed fra ledelsen om at du ikke var med?

– Jeg har halvveis skjønt det, så jeg er ikke skuffet. Jeg har hatt som innstilling at Tour de France var en bonus. Men jeg har jo kjørt såpass bra i vår at jeg tenkte det var aktuelt. Jeg har kjørt ganske mye bedre enn andre på laget, sier Nordhaug.

– Men fikk du en begrunnelse?

– Nei, jeg har ikke fått noen begrunnelse, men laget er bygget rundt Wiggins. De har vært der fra starten av året. De har kjørt de samme rittene og vært på de samme treningssamlingene, sier han.

Edvald blir hovedopptrekker
Edvald Boasson Hagen er på sin side som ventet tatt ut, og får en dobbeltrolle som hjelperytter både for Wiggins og Cavendish.

Sky-ledelsen vil imidlertid også gi opplendingen muligheten til å gå for egne sjanser.

Hvis jeg får muligheten til å gå for etappeseier selv, så skal jeg definitivt benytte meg av den

– Edvald Boasson Hagen blir Cavendish hovedopptrekker i spurtene og skal også assistere Wiggins når rittet kommer til fjellene. Men hvis muligheten byr seg er også Boasson Hagen kapabel til å gå for etappeseier selv. Det viste han i 2011 da han spurtet til seier i Lisieux og gikk i solobrudd ned til Pinerolo, skriver Sky i en pressemelding.

Det er Boasson Hagen glad for.

– Hvis jeg får muligheten til å gå for etappeseier selv, så skal jeg definitivt benytte meg av den. Men jeg har en rolle i laget som jeg må følge opp. Alt annet er en bonus, sier han.

– Bradley er en fantastisk leder og vi har alle troen på at han kan kjøre bra. Det samme gjelder for Cav. Han er den beste spurteren i verden og min rolle blir å hjelpe dem begge så mye jeg kan, sier Boasson Hagen.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

– Bradley er førsteprioritet
Sky-sjef Dave Brailsford innrømmer at uttaket var svært vanskelig.

– Det var en tøff utfordring fordi vi er så heldige at vi har mange gode ryttere i stallen. Vi tror likevel vi har plukket ut et solid og balansert lag, sier han.

– Vår førsteprioritet er sammendraget med Bradley. Men det betyr ikke at vi kommer til å droppe spurtetappene eller Marks forsøk på å ta den grønne trøyen, understreker Brailsford.

Kurt Asle Arvesen medgir også at uttaket var tøft.

– For det første er det vanskelig å ta ut ni mann blant de 15-16 som var aktuelle. Vi har Cavendish som skal kjøre spurter, vi har Wiggins som skal kjøre for gult og vi har Edvald som skal kjøre for etapper. Vi vurderte ryttere ut i fra hvilke arbeidsoppgaver som skal løses. Gjengen som kjører Tour de France har kjørt store deler av året sammen. De kjenner hverandre godt, sier Arvesen.

– Det er mange som har hatt input på hvilke ryttere de gjerne ville ha med, også Bradley og Cavendish. Det endte opp sånn. Det er utrolig leit for meg som nordmann å se at Lars ikke kom med. Han er ranket som nummer 55 i verden. Han hadde lett kjørt Tour de France i mange andre lag, men Team Sky er verdens beste lag. Det er ikke enkelt å komme med.

– Har du kommet med input?

– Ja, alle coacher og sportdirektører var med ned til 13 ryttere.

– Da var han med fortsatt?

– Da var han med på min ønskeliste, i alle fall. Så var det fem av de største sjefene i Sky som kuttet ned til ni mann, sier Arvesen.

Les også: Disse rytterne kjører årets Tour de France

Ingen store overraskelser
Laget inneholder ellers ingen store overraskelser. Cavendish trofaste hjelper Bernhard Eisel har fått plass. Det samme har Wiggins eget lille «klatrelag» med Chris Froome, Richie Porte og Kanstantsin Siutsou.

Christian Knees får også fornyet tillit, mens veteranen Michael Rogers går inn i rollen som såkalt road captain.

Wiggins går inn i Touren som den største favoritten, og den karismatiske briten gleder seg stort.

– Jeg er veldig stolt over å være en del av et så sterkt lag i Tour de France. Lagets forberedelser har vært perfekte og formen vår denne sesongen gir oss en god sjanse til å oppnå suksess. Jeg har ventet for dette øyeblikket i lang tid nå, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å vinne Tour de France, sier han.

Les også: To storlag vil snappe Nordhaug fra Sky

Cav: – Blir vanskeligere for meg
Cavendish er enig med sin landsmann og lagkamerat.

– Det er en drøm for meg å kjøre for et lag som er så britisk og har en sjanse til å vinne den gule trøyen. Jeg vet at sammenlagtmålet vil gjøre det vanskeligere for meg å kopiere suksessen fra tidligere år. Men jeg skal gi alt og dedikere meg selv til å gjøre Touren til en suksess for Team Sky, sier han.

Skys Tour de France-lag: Bradley Wiggins, Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen, Bernhard Eisel, Chris Froome, Christian Knees, Richie Porte, Michael Rogers og Kanstantsin Siutsou.

Se nye TV 2 SPORT gratis her (åpent tilgjengelig i to måneder)

Cavendish
  Boasson (Foto: Pete Goding/Pa Photos)
Cavendish Boasson (Foto: Pete Goding/Pa Photos)