En storjury i Texas har bestemt at det ikke blir reist drapstiltale mot en 23 år gammel far som drepte en mann som var i ferd med å voldta hans fem år gamle datter.

Hendelsen skjedde 9. juni på en bondegård nær byen Shiner i Texas.

Slo ham ihjel

Ifølge statsadvokaten i Texas skal et vitne på gården ha sett den nyansatte hestepasseren, Jesus Mora Flores (47), dra femåringen med seg til et avsidesliggende område.

Da faren kom løpende til hørte han datteren skrike og fant Flores i ferd med å forulempe jenta.

Han skal ha angrepet mannen og slått ham kraftig i hode og nakke inntil han falt om. Deretter ringte han nødtelefonen 911 og ba om at de sendte ambulanse.

Nødsamtale avgjørende

I retten ble nødtelefonsamtalen avspilt og den fem minutter lange samtalen overbeviste retten om at faren ikke mente å drepe mannen, og gjorde alt som sto i hans makt for å redde livet hans etterpå.

«Vær så snill, send en ambulanse fort. Jeg har banket opp en mann som var i ferd med å voldta min datter. Han er i ferd med å dø og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre», skrek faren til nødoperasjonssentralen.

Støtter frifinnelsen

Mange av de 2000 innbyggerne i den lille byen Shiner mener rettens avgjørelse er helt riktig.

– Jeg synes de skulle gitt ham medalje for å ha forsvart den lille datteren sin, hvem hadde ikke gjort det, sier Leroy Wagner (79) til lokalavisen San Antonio Express News.