På junimålingen Opinion Perduco har laget for ANB går Høyre frem med 2,7 prosentpoeng til 30,7 prosent, mens Arbeiderpartiet går tilbake med 1,1 prosentpoeng til 30,7 prosent.

Fremskrittspartiet går mest tilbake på målingen med 3,0 til 15,6 prosent. Dermed nærmer tallene for de tre store partiene på Opinion-målingen seg gjennomsnittet.

– Vi gjør det bra på målingene nå fordi vi snakker om våre egne løsninger og saker selv om det selvsagt skjer i en kontekst til regjeringens arbeid. Samtidig tror jeg at velgerne etterspør nye ideer på samfunnsområder der regjeringen har gått tom, sier Høyre-leder Erna Solberg til ANB.

Et stortingsvalg i tråd med målingen ville gitt Høyre 55 mandater (+ 25), mens Fremskrittspartiet ville fått 27 (- 14). De to partiene ville dermed hatt behov for støtte fra et av sentrumspartiene for å skaffe seg flertall.

LES OGSÅ: Stoltenberg frykter ikke nederlag

KrF er størst av småpartiene med 5,9 prosent (+ 0,6) som ville gitt 10 mandater (som i dag), mens Venstre får 4,4 (- 0,5), som ville gitt 7 mandater (+ 5).

Sosialistisk Venstreparti går frem med ett prosentpoeng til 5,3 prosent, mens Senterpartiet nærmer seg sperregrensen med 4,5 prosent (- 0,2).

LES OGSÅ: Kriserammet SV på desperat jakt etter nye velgere

Onsdag sa senterpartileder Liv Signe Navarsete at det har vært en tøff vår for partiet, etter bruddet i jordbruksforhandlingene.

– Det er klart at dårlige målinger skal man alltid ta på alvor. Det viser en situasjon som har vært alvorlig for partiet. Å være i konflikt med kjernevelgerne er alltid alvorlig for et parti, sier Navarsete til tv2.no.

LES OGSÅ: Navarsete sikter mot sjutallet

Rødt får 1,4 (som i mai) og andre partier og lister 1,5 (+ 0,4). ANB oppgir ikke hvilke partier som har oppslutning i gruppen «andre».

Målingen er tatt opp i perioden 12. til 18. juni og 1.000 er blitt spurt om hva de ville velge dersom det var stortingsvalg i morgen. 73,0 prosent av de spurte oppgir preferanse.