Men etter fire år som ordfører vil Bråstad gå tilbake til sin sivile jobb. Nå står partiet uten toppkandidat i kommunen, skriver Firda.

LES OGSÅ: 127 ordførere vil ikke fortsette

Alfabetisk liste

14 personer stiller til valg for Senterpartiet i Hyllestad kommune, men listen er alfabetisk og ingen av kandidatene er forhåndskummulert.

- Det betyr ikke at vi ikke ønsker ordførerposisjonen, sier leder i Hyllestad Senterparti, Anund Soltveit til avisen.

Dermed blir det opp til velgerne å bestemme hvem av kandidatene som blir ordfører, dersom Senterpartiet får fortsatt tillit etter valget. I dag styrer Senterpartiet med støtte fra KrF og Høyre.

- Uheldig

Avtroppende ordfører Tore Bråstad synes det var ekstra vanskelig å gi seg da det ble klart at partiet hans manglet toppkandidat.

- Vi har mye spennende på gang og det er litt tungt å gi seg nå, sier Bråstad til politisk.no. Men han har bestemt seg for å overlate jobben til noen andre.  At det ikke er kamp om ordførerklubben, synes han er uheldig.

- Det gjør meg bekymret at det største partiet i kommunen ikke har en toppkandidat. Det er synd at ordførerjobben ikke har mer status, sier Bråstad.

Les også: Ordfører går fra SV til Venstre/ KrF

- Synd

I Hyllestad er Arbeiderpartiet det nest største partiet. De stiller tradisjonell liste med ordførerkandidaten på topp.

- Det er synd for velgerne at Senterpartiet ikke klarer å finne en toppkandidat. At man ikke vet hvem som blir ordfører dersom man stemmer på Senterpartiet, synes jeg er dårlig gjort overfor velgerne, sier kommunestyremedlem Rita Ørnehaug, som er nummer to på Arbeiderpartiets liste.

- Samtidig synes jeg det er flott for Hyllestad at de stiller liste, sier hun til politisk.no.

Tid til familien

Den avtroppende ordføreren forteller at det er flere årsaker til at han gir seg.

- Det er en totalvurdering. Jeg ønsker å prioritere annerledes. Å styre en kommune er krevende. Du er ordfører 24 timer i døgnet og det er ikke alltid lett å få hverdagen til å gå opp, sier Bråstad til politisk.no. Den avtroppende ordføreren har tre barn mellom 8 og 17 år.

- Som ordfører må du i mange  møter på kveldstid og lite tid til å følge opp barna. Det er ikke kjekt å høre minstemann si 'Du har aldri tid, pappa', sier Bråstad.

Åpen for come back

Bråstad er ikke fremmed for å vende tilbake til politikken.

- Det er mulig jeg har spart opp nok energi om noen år, sier den avtroppende ordføreren.