raymond_johansen_2_570x321.jpg
raymond_johansen_2_570x321.jpg

Ap-Raymond: – Et angrep på muslimer er et angrep på meg

Partisekretær Raymond Johansen gikk til kraftig angrep på Norwegian Defence League fra Ap-landsmøtets talerstol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens Arbeiderpartiet var samlet til landsmøte på Youngstorget i Oslo, var det varslet demonstrasjon mot det de hevder er muslimsk okkupasjon av Norge på andre siden av sentrum. Norwegian Defence League (NDL) sin demonstrasjon samlet en håndfull mennesker. 

Les også: NDL-leder forbereder seg på sammenstøt i Oslos gater

- Farlig syn

Likevel synes partisekretær Raymond Johansen det var viktig å si hva han synes om bevegelsen.

- Et angrep på muslimer i Norge er også et angrep på meg og alle nordmenn. De representerer et farlig og forkvaklet syn på muslimer som vi må bekjempe med full kraft, sa Johansen og fikk stående applaus fra landsmøtet. 

Vil sende et kraftig signal

Partisekretæren fra Groruddalen skulle egentlig oppsummere landsmøtets debatt om kommunalpolitisk plattform, men før han gjorde det, gikk til kraftig angrep på den nystartede bevegelsen.

- Det er viktig å sende et kraftig signal om at vi vil gi dem motstand. Jeg vil ha, og vi har allerede, et Norge som består av mange religioner. Islam er Norges nest største religion og anriper man muslimer, er det også et angrep på meg. Jeg respekterer deres rett til å demonstrere, men de står for hatets budskap, sier partisekretæren til politisk.no.

- Norge hadde vært fattigere uten

- Hvem er det de er så redde for at skal ødelegge Norge, spurte Johansen  fra talerstolen og ramset opp navnene på flere muslimske delegater på landsmøtet.

-  Er det Hadia? Abdullah? Mounir? Lubna? Khalid? Saera? Alle sitter her i salen og deltar på Norges største demokratiske verksted. Norge og partiet hadde vært fattigere uten dem, sa Johansen og fikk nok en applaus før han gikk i gang med å oppsummere debatten.