Bard_Hoksrud_stortutsnitt_1_570x320.jpg
Bard_Hoksrud_stortutsnitt_1_570x320.jpg

Hoksrud trekker seg fra alle tillitsverv

Frp-politiker Bård Hoksrud trekker seg etter at det ble avslørt at han kjøpte seksuelle tjenester i Riga.

– Jeg ønsker selvsagt at partiet skal bli minst mulig skadelidende for noe usedvanlig dumt jeg gjorde på min fritid. Jeg er nå også kjent med at politiet ønsker å opprette en sak, og trekker meg derfor umiddelbart fra alle mine tillitsverv i både gruppen og partiet, skriver Hoksrud i en pressemelding torsdag.

Bakgrunn: Stortingspolitiker kjøpte sex i Riga

Onsdag avslørte TV 2 at stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) kjøpte seksuelle tjenester i den latviske hovedstaden i forrige uke. I pressemeldingen forteller han at han vil bruke den nærmeste tiden sammen med familien.

– Jeg beklager sterkt det jeg gjorde, og det skulle selvsagt aldri ha skjedd. Jeg har også beklaget overfor familien og vennene mine som er skuffet over det jeg har gjort, skriver han i pressemeldingen.

Se hele pressemeldingen fra Hoksrud nederst i saken

Etterforskes av politiet

Torsdag avgjorde politiet i Telemark at de vil etterforske saken.

– Nå har vi gjort en vurdering av de straffeprosessuelle problemstillingene saken reiser i og med at den er begått i utlandet. Og på bakgrunn de opplysningene som kom frem i reportasjen i går, har vi funnet grunn til å iverksette en undersøkelse og en etterforskning av hvorvidt det er begått et straffbart forhold, sier politiinspektør Knut Kolloen ved Telemark politidistrikt til TV 2 Nyhetskanalen.

Loven som forbyr sexkjøp trådte i kraft 1. januar 2009, og gjelder både i Norge og i utlandet. Ingen nordmenn er bøtelagt eller straffeforfulgt for sexkjøp i utlandet etter at det ble forbudt.

Les også: Politiet vil etterforske Hoksrud etter sexkjøp

– Et stygt nederlag for Frp

Sjefredaktør i Dagsavisen Arne Strand sier til TV 2 at denne saken var det siste Frp trengte etter et dårlig resultat i kommunevalget, og at Hoksrud har påført partiet et stygt nederlag.

– Stortingspolitikere som bryter norsk lov skal avsløres. Det er jo Stortinget som gir norske lover, derfor må stortingsrepresentanter mer enn andre gå foran med et godt eksempel, sier han til TV 2 Nyhetskanalen.

– Det som er sikkert på dette tidspunktet er at det er en pinlig, dum sak for Frp på et tidspunkt de virkelig ikke trenger en slik sak til. Birkedal-saken er fremdeles ikke ferdigbehandlet så det er klart det er uheldig, sier politisk redaktør i TV 2 Stein Kåre Kristiansen.

Her er pressemeldingen fra Bård Håksrud:

Trekker seg fra tillitsverv

Jeg beklager sterkt det jeg gjorde, og det skulle selvsagt aldri ha skjedd.

Jeg har også sterkt beklaget overfor familien og vennene mine som er skuffet over det jeg har gjort.

Det er nå viktig for meg å bruke den nærmeste tiden sammen med min familie. Jeg ber om forståelse for dette.

Jeg ønsker selvsagt at partiet skal bli minst mulig skadelidende for noe usedvanlig dumt jeg gjorde på min fritid. Jeg er nå også kjent med at politiet ønsker å opprette en sak, og trekker meg derfor umiddelbart fra alle mine tillitsverv i både gruppen og partiet.

Jeg er valgt inn på Stortinget for Telemark, og har i seks år nå forsøkt å gjøre en best mulig jobb som ombudsmann. Det håper jeg å kunne fortsette med. Jeg har gjort en skikkelig ”blemme”, som jeg nå må betale prisen for. Jeg har samtidig fått en skikkelig lærepenge. Men forhåpentligvis vil jeg komme meg igjennom dette både privat og i mitt videre virke som politiker